Félreértés ne essék: nem arra ösztökéljük az olvasóinkat, hogy minden előzmény nélkül vessenek véget kapcsolatuknak. Azoknak szólnak az alábbi pontokba szedett okok, akik már egy ideje kényelmetlenül érzik magukat a párjukkal, szeretnének szakítani, de csak húzzák-halasztják a dolgot, nem mernek lépni. Hogy miért pont most van itt ennek az ideje? Elmondjuk. 

Mert így tényleg békében telik a karácsony

A karácsonynak a szeretetről és a meghittségről kellene szólnia, ennek ellenére a gondokkal küzdő párok pont ilyenkor szedik szét egymást darabokra. Sokan hosszú idő után először töltenek együtt ismét napokat a lakásba bezárva, ami rengeteg konfliktusra ad időt és okot, és nemcsak új sebek születnek, hanem a régiek is feltépődnek. Tényleg bele akar futni egy újabb gyomorgörccsel teli ünneplésbe, amikor azon parázik, mikor ad okot a támadásra: amikor nem sikerül a fát megfelelően belefaragni az állványba, vagy amikor odaég a mézeskalács? 

Mert így kevesebb ajándékot kell venni 

Elsőre nagyon csúnyán hangzik, de gondoljon csak bele: minek vegyen ajándékot olyannak, akit nem szívből lep meg, hanem már csak puszta kényszerből teszi, mert ez az elvárás? Ráadásul, ha már karácsony előtt szakít a párjával, még a vele együtt járó családtagok (após, anyós) ajándékait is megspórolhatja. 

Mert így nem kell annyi helyre menni 

Nem beszélve az ilyenkor kötelező körök lefutásával, véget nem érő vendégeskedéssel, családtagok, rokonok, baráti társaság előtti színészkedéssel. Előadni, hogy minden rendben van, sok energiával jár, ha pedig már arra sem képesek, hogy társaságban ne essenek egymásnak, még a szeretteik ünneplését is tönkre tudják tenni. 

Mert így a szilveszterre lecseng a dolog 

Azért is érdemes még karácsony előtt szakítani, mert a két ünnep közt kifújhatja a levegőt, átrághatja az eseményeket, majd szilveszterkor újult erővel vetheti bele magát az új életbe. Bulizhat ezerrel, január elsejére pedig akár egy új partnert is beújíthat. Hát nem lenne jobb így kezdeni a 2014-es évet? 

Hozzászólna?

Kövessen minket a Facebookon, ahol lehet kommentelni! De ha van mondanivalója, emailt is írhat a Randiblog címére.