horoszkóp

5 ok, amiért ne akarjon senkit féltékennyé tenni

2013.12.30. 16:43

Szakítást követően a legtöbb embernek még mindig az az első gondolata, hogy úgy szerzi vissza szerettét, hogy féltékennyé teszi. De még egy működő kapcsolaton belül is előfordul, hogy a felek ezzel a módszerrel próbálják meg felkelteni a másik lankadó figyelmét. Ekkor előkerülnek az exek, vagy újabb udvarlók tűnnek fel a színen. Megy a flörtölgetés, a színjátszás, hogy a szeretett férfi vagy nő ráébredjen, mekkorát hibázott, amikor szakított, vagy csak kevesebb figyelmet fordított a kapcsolatra. Pedig ez a legócskább trükk, amit csak be lehet vetni, nem beszélve arról, mennyire káros tud lenni. Alább megmondjuk, miért.

Mert akkor neki is szabad

Akár jelenlegi kapcsolatról, akár exről legyen szó, amint látják a flörtöt vagy a nyitást mások felé, egyből azt fogják leszűrni, hogy akkor ezt nekik is szabad. A féltékennyé tevés egy kapcsolatban csak egy lökést jelent a hűtlenség legalizálásához, az expartner pedig, aki eddig tekintettel volt a másik fél érzéseire és nem flörtölt nyilvánosan, innentől megnyugodva csajozik nyilvánosan is.

Mert ha átlátszó, az röhejes

A fenti eshetőségre rátehet egy lapáttal az is, ha teljesen nyilvánvaló, hogy a másik nem akar és nem is tud továbblépni, de csodás sztorit talál ki csak azért, hogy a másik féltékeny legyen. Ilyen sztorikat olvashat ebben a korábbi posztunkban.

Mert önbizalomtipró

Ha valakit szeretünk, pont az a lényeg, hogy éreztessük vele: ő volt a legjobb eddig az életünkben, és nem érhet fel más vele. Egy másik férfival/nővel való villogás, másokkal flörtölgetés pont az ellenkező hatást váltja ki az exből: jó nagy tüske keletkezhet benne amiatt, ha úgy érzi, ilyen hamar túl lehet lépni rajta.

Mert kiábrándító

A nők és a férfiak is csak akkor küzdenek, ha megéri. Olyanért pedig nem biztos, hogy megéri, aki látszólag egyből más karjaiba táncolt. Ha van is még érzelmi kötődés a másik oldalról, nem biztos, hogy képes feldolgozni, hogy exe mással szexelt, csókolózott vagy csak flörtölt, és ilyen esetekben teljesen mindegy, hogy ez mosolyszünetben vagy a kapcsolat után történt. Főleg a férfiakra jellemző az, hogy kiábrándítónak tartják, ha utánuk egy másik pasi is hozzáér az egykor tiszta nőhöz, akit szeret/szeretett.

Mert hazugság

Az ötödik ok is pofonegyszerű: mert az egész figyelemfelkeltés és/vagy visszaszerzési stratégia színjátékon alapul. Ráadásul nemcsak annak hazudunk, akit féltékennyé akarunk tenni (vagyis annak, akivel a későbbiekben kölcsönös bizalmon alapuló, őszinte kapcsolatot szeretnénk), hanem a harmadik embernek is, akit felhasználunk a kisded játékainkhoz. Egy ilyen műsor után nem várható el, hogy szerettünk vakon bízzon bennünk, nem beszélve arról, hogy alaposan rászedjük azt az embert is, aki csak azért kapott elismerő szavakat és visszajelzéseket, hogy valaki mást féltékennyé tegyünk általa.

Hozzászólna?

Kövessen minket a Facebookon, ahol lehet kommentelni! De emailt is írhat a Randiblog címére.