Egy visszafogottabb és szerényebb férfi az esetek nagy százalékában mindig alulmarad egy rosszfiúval szemben – annak ellenére, hogy a nők feszt azon nyafognak, őszinteségre, romantikára és megértő társra vágynak. Mindamellett, hogy ennek biológiai magyarázata van (az erősebb spermára vannak ráállva, amit általában az alfahím produkál), összeszedtük az okokat, miért kerülik a csajok a jófiúkat.

Az előítéletek miatt

A jófiúkra elég sok sztereotípiát ráhúznak. Egy jófiú attól jófiú, hogy szereti, tiszteli és megbecsüli nőt, nem lép félre, nem keveredik balhékba, segítőkész és őszinte. Mindemellett a közvélemény olyan tulajdonságokat is rájuk aggatott, amik nem feltétlenül velejárói a jófiúságnak: gyenge, papucs, nyálasan érzelgős, lúzer, határozatlan, béna az ágyban, túl rendezett, anyuci kedvence, csendes, visszahúzódó, nyápic. Ami pedig a legtöbb nőnek eszébe jut erről a kifejezésről pedig az, hogy unalmas.

Mert még nem volt dolguk rossz fiúval

Közhely, de éppen ezért van benne igazság bőven: egy nő addig nem fogja megbecsülni a jófiút, míg csúnyán rá nem fázik a rosszfiúval. Sokan persze újból és újból elkövetik a hibát, hogy az utóbbi csapdájába esnek, de általában harminc felett, amikor már a családalapítás a fő szempont, inkább a jófiú mellett kötnek ki.

Mert alacsony az önértékelésük

Egyes nőknél ott kezdődnek a gondok, hogy nem szeretik magukat eléggé, nem tudják elfogadni magukat. Emiatt inkább olyan férfiak társaságát keresik, akik kellőképp megalázzák őket, így az önképük a helyén marad. 

Mert kiszámíthatóak

Mivel az őszinteség alap, a jófiúk már a kezdetektől fogva kiszámíthatóak. Aki nem játszik ugyanígy nyílt kártyákkal, annak ez a helyzet valóban unalmas, sőt, idegesítő is lehet. Sok nő abban méri a szerelmet, hogy mennyire féltékeny a párjára, és ha ez az érzés elmarad, mert nincsen miért aggódni, inkább lelépnek és olyat keresnek, aki mellett minden este rághatják a körmeiket.

Mert riasztó

Sok kudarc után egy nő egyre kevésbé hiszi el, hogy tényleg meg lehet bízni egy férfiban. Innentől kezdve minél hűségesebbnek tűnik a pasi, annál inkább képmutatónak hiszik. És ha mindemellett még több más pozitív tulajdonsággal (őszinteség, rajongás, tisztelettudás, stb.) is rendelkezik, lehetetlennek vélik, összeesküvés-elméleteket komponálnak (még pszichopatát is kiálthatnak), és alig várják, hogy a jófiú hibázzon, hogy lehessen mondani: „én megmondtam, tudtam előre!”

Hozzászólna?

Kövessen minket a Facebookon, ahol lehet kommentelni! De emailt is írhat a Randiblog címére.