Ennek a párnak az eddigi történetét már megírtuk egy korábbi posztban, ezért most sajnos tartozunk azzal a szomorú, de alapvetően nem igazán meglepő hírrel, hogy a történetnek sajnos most vége lett. Az egyik legszebb dolog az életben, amikor az ember tizenévesen először lesz szerelmes, és hiába mondja mindenki, hogy az ilyen középiskolai románcok általában maximum az érettségiig tartanak, a szerelmesek általában meg vannak róla győződve, hogy az ő kapcsolatuk lesz a kivétel. Arin Andrews és Katie Hill két normális amerikai tizenéves, azt az egyet leszámítva, hogy mindketten transzszexuálisok, és hogy szerelmükből hír lett a világon mindenhol. Mert az átlagnak megfelelőek ők abból a szempontból is, hogy csak azért, mert mindketten nemet váltottak, a fiatalon jött szerelem náluk sem tartott örökké – most bejelentették, hogy szétmentek.

Oklahoma egy-egy kisvárosában éltek mind a ketten, nem csoda, hogy összehozta őket, hogy mindketten transzszexuálisok. Arin kislányként Emerald néven élt korábban, míg Katie születési neve Luke volt. Katie már 2012-ben túlesett az igen költséges nemváltoztató operáción (egy névtelen adományozó pénzéből), Arin azonban még csak a hormonterápiánál tart, de már egy ideje fiúként él. A lány ezt nyilatkozta most: „különlegesen erős köztünk a kapcsolat, mert ugyanazokon a dolgokon mentünk keresztül, csak ellenkező előjellel. De most nagyon sok minden történik az életünkben, és kevesebb időt tudunk együtt tölteni. Én már egyetemre járok, és nemsokára Arin is fog, úgyhogy nem látjuk egymást olyan sokszor.” A fiatalok azt nyilatkozták az újságoknak, hogy nem vesztek össze, továbbra is haverok szeretnének maradni, de nem szeretnének már párként élni tovább, hanem inkább „szórakozni” szeretnének, meg „élvezni a fiatal felnőttek életét”. Bár minden középiskolai szerelemnek ilyen civilizáltan és sértődések nélkül lenne vége!

A szakítást egyébként Katie kezdeményezte, aki már egyetemre jár, de azért neki is nehéz volt ezt a döntést meghoznia. „Manikűröshöz és fodrászhoz megyek, hogy ne gondoljak mindig a szakításra, próbálom élvezni az életet” – mondja. „Gyakorlatilag egy vagyok a sok lány közül. Meghívnak ottalvós partikra, közös albérletbe költözöm más egyetemistákkal, a többieknek fogalma sincs. Nagyszerű dolog, de nincs benne semmi fura. Sosem tartoztam a fiúk közé.

Eközben Arin, akinek tavaly júniusban leoperálták a mellét, egyre többet edz és tesztoszteront szed. Édesanyja, Denise ezt nyilatkozta róla: „ahogy szakítottak, rögtön elkezdett az átoperálás miatt szekírozni. Úgy érzi, hogy a végső operációval be szeretné már fejezni az átalakulást, mert így vonzóbb lenne az olyan lányok számára, mint Katie. De eléggé aggódtunk, mert a nőből férfivá operálás nagyon rizikós. Állítólag sokkal kockázatosabb, mint férfiból nővé operálni valakit.” Arin azóta belátta, hogy csak a szakítás miatt sürgette a dolgokat, de igazából nyugodtan várhat még egy kicsit a műtéttel: „fel voltam indulva, és úgy éreztem, muszáj műttetnem, de most már rájöttem, hogy ennek semmi köze ahhoz, hogy miért mentünk mi szét Katie-vel. Az igazi oka annak az, hogy növünk fel, és most inkább saját magunkat kell a középpontba helyezni, nem a kapcsolatunkat.

És két szép mondat a végére Katie-től, reméljük, valóra is válik: „annyi mindenen mentünk keresztül, hogy most már életünk végéig barátok maradunk. El se tudnánk képzelni, hogy így vagy úgy, de ne támogassuk a másikat valahogy.