Ebben a posztban egy fotóösszeállítást mutatunk önnek a Golden Globe-kiosztón felvonult celebpárokról. A dologban nem csak az a pláne, hogy bár nem mindenki használja annak, elég menő randihelyszín egy ilyen szupersztároktól hemzsegő gála, még akkor is, ha az ember szintén híres, hanem az is, hogy az egyébként kedves és romantikus fotósorozat fényesen bizonyítja a celebházasságok egyik aranyszabályát. Hétköznapi emberek esküvőjén általában a nő szokott ugyanis a fiatalabb lenni, de sztároknál ez nem így van, náluk nemtől függetlenül az a fiatalabb, aki kevésbé híres. Az aranyszabály kiegészítése lehet az, hogy általában minél nagyobb a hírnévbeli különbség, annál nagyobb a korkülönbség is.

A legékesebb példa erre Andy Vajna és Palácsik Tímea, akik szintén szerepelnek ebben az összeállításban, mivel ők is ott voltak a Golden Globe-on, igaz, a nagy képügynökségek nem tettek róluk közzé fotót, de megtette helyettük ugyanezt maga Palácsik Tímea, az Instagram segítségével. A fotóösszeállításban szereplő további színészpárok közül kicsit kilóg Chris Hemsworth, aki az utóbbi időben nagyon befutott, de 2010-ben még ő is az aranyszabálynak megfelelően vette el a nála idősebb, és akkor még híresebb Elsa Patakyt. Channing és Jenna Tatum esete hasonló: ők egyidősek, és amikor a Step Up című filmben együtt dolgoztak és összejöttek 2006-ban, akkor még nagyjából ugyanannyira (nem) voltak híresek. Azóta persze Channing Tatum szupersztár lett többek között a G.I. Joe és a Magic Mike kapcsán, míg a feleség továbbra is kevéssé ismert, de a korkülönbség értelemszerűen nem nőtt meg közöttük a hírnévbeli különbség keletkezésével.

Csak egy igazi kivétel akad az aranyszabály alól, őket az összeállítás végén találja, de persze ebben a két esetben sem mondható el, hogy pont az aranyszabálynak az ellenkezője lenne igaz, azaz itt sincs különösebb korkülönbség a kevésbé híres fél javára, hanem nagyjából egyidősek a felek. Naomi Wattsékról van szó, a színésznő 2005-ben ment férjhez. Őt a 2001-es Mulholland Drive óta a legnagyobb színésznők között tartják számon, 2003-ban Oscar-díjra is jelölték. Ezek után hozzámehetett volna egy 25 éves, gyönyörű akárkihez, de ehelyett a nála egy évvel idősebb Liev Schreibert választotta, aki ugyan rengeteg filmben szerepelt, de arca és neve azóta is kevésbé ismert, mint Wattsé. Nem mondjuk, hogy ők az egyetlenek, de az ilyesmire roppant kevés példa van Hollywoodban.