Sok menyasszony fogyókúrázik az esküvő előtt, de a mai posztban bemutatott hölgy, Kelly Furlonger, nem csak a ruhába akart belefogyni, hanem ennél sokkal nagyobb problémái voltak, amik végülis anorexiában csúcsosodtak ki nála. A lakodalom előtt két nappal azt mondták neki az orvosok, hogy már annyira leromlott az állapota, hogy ha így folytatja tovább, bele fog halni a koplalásba, és végülis az esküvő, a szerelem és egy kisbaba születése segített Furlongernek, hogy leküzdje étkezési zavarait. A fotókat már most megnézheti a fenti képre kattintva, a történet részleteit alább találja.

Kelly Furlonger most 31 éves, és egy Godalming nevű helyen lakik az angliai Surrey-ben. Tizenévesen alkoholproblémái voltak, miután legjobb barátnője 13 éves korukban meghalt. A fiatal lánynak úgy próbáltak segíteni, hogy azt tanácsolták neki, inkább edzzen, ne nyúljon az alkohol után. Furlonger mindig is sportos lány volt, ezért ekkor tényleg belevetette magát az edzésbe, és úgy tűnt, minden rendbe is jött, az alkoholproblémát maga mögött tudta.

2009-ben azonban Furlonger szülei bejelentették, hogy elválnak, és ennek a traumának a kapcsán az akkor 26 éves nő állapota megint rosszabbodni kezdett. Az ivás helyett azonban most a nemevést vitte túlzásba, annak ellenére, hogy ekkor már két éve kapcsolatban élt egy vele egyidős nővel, Rhivel, akivel gyereket is akartak vállalni, és kitűzték az esküvő időpontját. Az esküvő előtt öt hónappal Furlonger súlya még 73 kg körül volt, két nappal a lakodalom előtt azonban már csak 44 kg-t nyomott. Amikor közvetlenül az esküvő előtt kórházba vitték, az orvosok megmondták neki, hogy a szíve nem bírja már sokáig a koplalást, ha nem változtat életmódján, az az életébe is kerülhet.

Visszatekintve Furlonger elmondja, hogy drasztikus fogyásának az égvilágon semmi köze nem volt az esküvőhöz, de a szépséghez sem. Nem azért diétázott és sportolt megszállottan, mert jól akart kinézni, látta magán ugyanis, hogy egyre elgyötörtebb. De szülei bejelentése kapcsán felerősödött benne az a meggyőződés, hogy édesapja és édesanyja nem fogadják el őt, és megint úgy érezte, hogy kezdenek kicsúszni a keze közül a dolgok, és az egyetlen dolog, amit teljes mértékben kontrollálni tud, az az evés.

Maga az esküvő sem sikerült túl jól, hiszen arra az anorexia legsúlyosabb szakaszában került sor. Furlonger azt mondja, végig arra kérlelte menyasszonyát, hogy ne engedje, hogy bármit egyen, és azt számlálgatta magában, milyen sok kalória van a tortában, amiből muszáj lesz ennie. Furlonger az esküvőjére készülve így élte az életét: „kényszeresen felírtam mindent, hogy mennyit ettem. Az utolsó kis morzsáig mindent feljegyeztem. Reggel 4-kor keltem, hogy grammra előre kimérjem az aznapi összes étkezést. Hártyavékonyra vágtam a paradicsomszeleteket és körömnyi sonkadarabokat ettem. És közben állandóan futottam és edzettem.

Az esküvő előtt is azért került kórházba, mert futás közben összeesett, olyan alacsony volt a pulzusszáma. Állapotának javulása nagyrészt annak tudható be, hogy felesége kitartott mellette, és a körülmények ellenére gyereket vállaltak egy spermadonor segítségével. A babát, akit Jasmine névre kereszteltek, természetesen nem Furlonger hordta ki, hanem partnere, de Furlongernek is segített az élmény, hogy rádöbbenjen, hogy félelmeivel feleslegesen teszi tönkre az egészségét.

Most, hogy újra 50 kg felett van, azt nyilatkozta most saját magáról: „már sokkal boldogabb vagyok. Még mindig vannak önbizalom-problémáim, de már sokkal nyugodtabb vagyok, mint korábban, nem engedem, hogy úrrá legyenek rajtam a gondok. Az, hogy Jasmine anyukája vagyok, mindig emlékeztet arra, hogy muszáj őérte egészségesnek lennem. Azt akarom, hogy lássa, hogy eszem és boldog vagyok. Borzasztó lenne, ha ugyanazon kellene később keresztülmennie, amit én csináltam végig.