Valentin-nap elé időzítette legutóbbi közvélemény-kutatása eredményének közzétételét a Randivonal.hu. A társkereső online kérdőív segítségével kérdezett ki csaknem 1500 nőt, és a téma elsősorban az volt, hogy a hölgyek szerint milyen az ideális partner. Idézzük is rögtön a sajtóközleményt arról, hogy válaszokból milyen kép állt össze a tökéletes férfiról: „180 cm magas, 85 kg, legalább alkalmanként sportol. Elegáns megjelenésű, ékszert egyáltalán nem visel, órát viszont igen. Nem dohányzik és nem iszik alkoholt, legfeljebb csak alkalmanként. Egyáltalán nem probléma, ha elvált és van már gyermeke. Sőt, a kutatás eredménye szerint ez kifejezetten vonzó státusz a hölgyek számára. Nem a huszonévesek a favoritok a hölgyek körében, a magyar férfiideál ugyanis inkább a negyvenes korosztály tagja.

Ezen kívül a hír azt emeli ki a legizgalmasabb eredmények között (sajnos pontos válaszadási arányok nélkül), hogy a nőknek nem jön be se a borosta, se a szakáll, de mi ezt már sejtettük. Az mindenesetre a nők háromnegyedénél nem elvárás, hogy partnere jóképű legyen – csak az, hogy ne legyen szakálla. Ha ön már ez előtt is értetlenül áll, kapaszkodjon meg, mert van ennél durvább is. Újabb idézet következik: „a felmérésben résztvevő hölgyek 4%-a állította csak, hogy számít a férfi vagyona. A vallásosság sem túl erős tényező. A válaszolók alig tizedének fontos, hogy párja vallásos legyen.

Ön szerint a nőknek számít társkeresésnél, hogy a férfinak van-e pénze?

Ebből számunkra csak az első állítás a megdöbbentő, ugyanis a Randiblognak író férfiak általában szóvá teszik, hogy tapasztalataik szerint a nők elsősorban a pénzes és/vagy sikeres pasikra hajtanak. Lehet, hogy a pénzes pasikra hajtó nők még egy anomim online kérdőívben, sőt esetleg saját maguk előtt is letagadják, hogy igazából utálják a csóró férfiakat? Ezt sose fogjuk biztosan megtudni, de azért a bal oldalon látható szavazás eredménye beszédes lehet. Ön is azt tapasztalta, hogy a nőknek tényleg nem számít, hogy partnerük vagyonos-e?

És még a végére egy pár sor arról, milyen a belső értékeket várnak el ezek a pénzre ezek szerint egyáltalán nem vágyó hölgyek: „az ideális férfi figyelmes, intelligens, megbízható, őszinte és férfias, ebben a sorrendben. Ezt az öt tulajdonságot jelölték meg leggyakrabban a Randivonal.hu felmérésében résztvevők, mint az ideális férfitől a leginkább elvárt belső értékeket – többen jelölték meg a férfias viselkedést elvárt tulajdonságnak, mint a hűséget.” Az öt legvisszataszítóbb tulajdonság a felmérés szerint a butaság, depresszióra való hajlam, önzőség, féltékenység és kiszámíthatatlanság. Most már ezt is tudjuk.