Az Elittárs.hu nevű társkereső egy újabb kutatást végzett felhasználói körében – a diplomások társkeresője legutóbb arra mutatott rá, hogy az emberek többsége magához hasonló párt keres, de annyira, hogy a nők álmaik férfiját kifejezetten nőies tulajdonságokkal írják le. Ebben a mostani menetben a hűtlenséggel foglalkoznak, és ennek kapcsán hasonlították össze a két nemre jellemző tulajdonságokat.

Kaptunk tőlük egy jókora infografikát is, ezt a poszt alján lehet megnézni. Arról van benne szó, hogy melyik nem mivel indokolja, hogy félrelépett. A legdrasztikusabb különbség a férfiak és a nők között két ponton mutatkozik meg.

Ön lépett már félre? Ha igen, miért volt a legutóbbi félrelépés?

Egy dolog van, ami a férfiakra elég jellemző, a nőkre viszont alig: hogy csak úgy a szexért félrelépnek. A férfiak 39%-a mondta azt, hogy azért csalta meg partnerét, „mert le akart feküdni valaki mással”, a nőknek viszont csak 8%-a adta ugyanezt a választ. Ami viszont a nőkre különösen jellemző, a férfiakra meg alig, az a bosszúfélrelépés. A nőknek 23%-a mondta azt, hogy előfordult már, hogy csak azért feküdt össze egy másik férfival, hogy hűtlen partnerének visszavágjon. Ez a motiváció saját bevallásuk szerint a férfiaknak csak 4%-ára jellemző.

És persze vannak azok az okok, amik mindkét nemet nagyjából hasonló arányban arra indítják, hogy sutba dobják a monogámiát. Ezek elsősorban: a szerelem és az unalom. A nők 31%-ára és a férfiak 22%-ára jellemző, hogy vagy azért szexelnek tartós kapcsolatukon kívül, mert beleszerettek valaki másba, vagy mert unalmas lett a kapcsolatuk. Meglepő lehet, hogy a többségnél a félrelépésnek nincs is konkrét oka, csak úgy becsusszan: a férfiak 44%-a nem keresi a magyarázatot, azt mondja, csak úgy megtörtént a kósza numera. A nőknek 36%-a mondta ugyanezt. A fenti adatok természetesen az Elittárs.hu felhasználóira vonatkoznak – kíváncsiak vagyunk, a Velvet olvasóinál hasonló eredményt kapunk-e, ezért kérjük, klikkeljen egyet a szavazógépre!

A társkeresőnél egyébként azt is megkérdezték, hogy testi vagy a lelki hűtlenség fáj-e jobban a megcsalt félnek. Bár a férfiakra a fentiek értelmében jellemzőbb, hogy csak a szexért félrelépnek, azt mondják, fájna nekik, ha partnerük tenné ugyanezt, és önmagában a testiségért megcsalná őt. A nők 60%-a azonban ellenkező véleményen van, szerintük az a rosszabb, ha partnerük azért fekszik le egy másik nővel, mert szerelmes lesz belé, azaz érzelmi hűtlenség is történik. Ezzel együtt a férfiak 31%-a, a nőknek pedig 26%-a mondja azt, hogy képes lenne megbocsátani egy félrelépést, de úgy látszik, önmagával szemben mindenki szigorúbb, mert a hűtlenek 95%-a azt mondja, megbánta, hogy félrelépett.

És ha van még egy kis ideje és kedve a szexszel foglalkozni, kérjük, vegyen részt ön is egy kutatásban! A Pécsi Tudományegyetem kutatóinak többször is segítettek a Velvet olvasói értékes válaszokkal, és cserébe roppant érdekes adatokat kaptunk vissza. Most megint ők kérik az ön együttműködését, ezúttal azzal kapcsolatosan, hogy ki miért szexel (hogy monogám kapcsolaton belül vagy kívül, az most kevésbé lényeges). Klikkeljen ide és töltögessen őszintén!