A múlt héten tettünk közzé egy történetet arról, hogy egy férfi táblázatban vezette, hogy felesége mire hivatkozással utasította vissza folyamatosan a szexet egy hat hetes periódus alatt. A sztori eredetije a Redditről ugyan eltűnt, de addigra rengeteg más honlap átvette, miközben sokan arról kezdtek el filozofálni, hogy biztos csak kitalált történet az egész. Ez persze mindig előfordulhat, de ettől még tény marad, hogy a történet egy nagyon is valóságos problémára mutat rá. Erre többek között abból is következtethetünk, hogy többen is annyira felindultak a sztoritól, hogy válaszlevelet írtak a Randiblognak – alább a legérdekesebbekből idézünk. Mindhárom beküldő férfi, és mind álnéven szerepel alább. Ha önnek is lenne kedve hozzászólni a témához, ne fogja vissza magát – írja meg a Randiblog email-címére a véleményét vagy saját történetét!

Rudolf

A cikkben a 28/3 alkalmat nem tudta feldolgozni az úriember?! Nem tudom mennyi idős lehet, én se vagyok túl öreg (38), de kifejezetten örülnék egy ilyen aránynak. Sokan nem beszélnek róla, én sem akartam. De most ismét egy „fáradt vagyok” este van, így írnom kellett. Szeretem a párom, sok mindenen átmentünk együtt (3 év), de már én is kivagyok. Kívánom meg minden, de ez nagyon kevés. És ilyenkor jön, hogy légy megértő, megérdemled... De ha megcsalod, félrelépsz – pedig egyáltalán nem akarod, csak egészséges férfi vagy és unod az örökös maszturbálást – te leszel a világ legszemetebb pasija. Félreértés ne essék, nem tettem semmi ilyet, de az egész kikészít minket. Hát ennyit szerettem volna írni a cikkhez. Nem olyan rossz a 28/3-as eredmény...

Ajtony

Meg kell hogy mondjam, szinte mindegyik kifogással találkoztam már, személyes kedvenceim a „fáj a fejem, most fáradt vagyok, tegnap csináltuk” kifogások. Természetesen ez nemtől független, hogy vannak helyzetek, mikor az ember abszolút megérti, hogy a másik nincs ráhangolódva egy légyottra, például egy kemény túrázós nyári nap után nekem is egy zuhany és egy puha ágy az első gondolatom nem, pedig egy kis ez meg az.

DE

Úgy gondolom, hogy ha több a kifogás, mint a szeretkezés egy héten, akkor ott gond van. Az én volt kapcsolatomban sosem volt gond a szexszel. Pont annyi volt, amennyi mind a kettőnknek kellett. Fiatalok lévén viszonylag sokat voltunk egymással egy héten vagy akár egy nap. Ez másfél év múltán sem csökkent le, tehát a kémia mindig is működött. A kapcsolat vége felé volt hiány a szexből. Mint utólag kiderült, azért, mert a párom már egyáltalán nem szeretett és egy másik férfi jött a képbe, csak erről én nem tudtam.

Én úgy gondolom, hogy ha valamelyik félnek bármi gondja van a szexszel kapcsolatban, azt fel kell hozni, ki kell beszélni. Ha nem beszélik meg ezeket a dolgokat is a párok, csak elnyomott frusztráció és sok civakodás lesz a vége, ami a kapcsolat végét is jelentheti, de soha sem a probléma megoldását.

Tehát a példa cikk esetében, ha a férfi sérelmezi, hogy a felesége nem hajlandó lefeküdni vele, véleményem szerint nem táblázatot kéne vezetni, hogy mi a kifogás, hanem megkérdezni, hogy mi a baj! A nők többségének alapból is több idő kell, míg ráhangolódnak a szexre, és belőlük sem tűnik el a libidó, illetve a szexualitás utáni vágy egyik napról a másikra. Lévén, hogy az erotikus-romantikus könyvek, sorozatok igen kelendőek a háztartásbéli hölgyek körében. Tehát a nők nemtől, kortól függetlenül igénylik a romantikát és az erotikát!

Tehát ha a feleség hazajön az edzésből és arra hivatkozik, hogy mocskos, akkor gyertyákkal rakjuk teli a fürdőt, hűtsünk be egy pezsgőt, és fürdés közben egy lábmasszázzsal kedveskedjünk, akkor talán a hölgynek is több kedve lesz össze bújni a „cuki” pasijával, aki így gondol rá.

Természetesen a másik oldalnak is nyitottnak kell lenni, tehát ha valakinek nincs valami rendben, nem szeret valamit az ágyban, akkor azt ki kell beszélni, nem magában tartania az embernek. Néma gyereknek az anyja sem érti a szavát.

Az én esetemben többször kérdeztem az akkori kedvesem, hogy mi a probléma, már nem kíván, vagy esetleg valami más-e a gond, akkori állítása szerint ő sem tudta, mi a gond, neki egy ilyen korszaka volt akkor és a megértésemet kérte. Amit meg is kapott, később derült ki, hogy mire kellett neki az idő, de ebből is tanultam.

Tehát a tanácsom, saját tapasztalatokból a következő: a kapcsolatban a legeslegfontosabb a kommunikáció! Ne a barátnőkkel/barátokkal beszéljük meg első körben a gondjainkat, hanem a párunkkal. A végén csak együtt fogjuk megoldani...

György

Nálunk inkább csak 2 + 1 elutasítási ok volt:

1, túl korán van. Ez ugye abból fakadt, hogy párom libidója reggel 0-n volt, este pedig a maxon. A férfiak többségének pedig (vagy csak nekem?) szerintem reggel van a legnagyobb kedve, és ehhez képest estefele már kevésbé. Mondjuk ebből nem volt konfliktus, rugalmas voltam, az esti szex is jó szex...

2, túl jó volt az előző: ha mondjuk hétfőn volt egy kiadós hancúr, akkor előfordult, hogy a kedd és a szerda is pihinap volt. Én ezt is el tudtam fogadni, sőt ezen lehetett is segíteni, ha rövidebb együttléteket csináltunk, kevesebb reszeléssel, csak hát néha becsúszik egy hatalmas dugás, ami kiüti mindkét félt egy-két napra...

+1, a nehéz napok: ehhez nem is fűzök semmit, teljesen megértettem, hogy a menstruáció hetén nincs kedve hozzá.”

Hozzászólna?

Kövessen minket a Facebookon, ahol lehet kommentelni! De emailt is írhat a Randiblog címére.