Senki sem büszke arra, ha pár csodálatos év vagy hónap után egyszer csak mélypontra kerül a kapcsolata, így érthető, ha nem is akarja ezt világgá kürtölni. Sokan igyekszenek a kiegyensúlyozott házasság látszatát is fenntartani a közösségi oldalakon, ám vannak olyan jelek, amik árulkodóak lehetnek az ismerősök számára. Önt is betalálta már pár bókkal egy mindeddig csendben vegetáló, nős exkollégája? Vagy az egykor hősszerelmes volt osztálytársnője egyáltalán nem posztol közös képeket élete értelmével? Akkor bizony ott gondok vannak egy ideje. Íme a tönkrement párkapcsolat öt jele a Facebookon.

Nincsenek friss, közös fotók 

Pár éve még több mint száz esküvői képet töltöttek fel a közösségi oldalra, aztán jöttek a közös utazgatásokról megosztott fotók, az újszülöttel közös képek, műtermi családi műremekek, csókolózós pillanatok a szerelemlakatos korlátnál. Vagy csak egy ágyban összebújós szelfi. Aztán szinte egyik pillanatról a másikra elmaradoznak az ilyen jellegű fotók, apa már csak a gyerekkel közös képeket osztja meg, és bár anya még bepróbálkozik egy-egy apa-fia felvétellel a látszat kedvéért, a feltöltések alá már nem írja oda, hogy szerelmeim vagy életem értelmei. 

Az egyik fél törli/inaktiválja magát 

Az esetek jelentős százalékában nem munkahelyi, hanem párkapcsolati problémára vall az is, ha valaki törli vagy inaktiválja magát az interneten. A cél ilyenkor általában az, hogy a partnere figyelmét felhívja magára. Mindemellett igyekszik megelőzni az esetleges kirohanásait, mondjuk a részegen elkövetett kiírásokat a Faceebokra, amiből mindenkinek leesne, hogy baj van a kapcsolatban. 

Az egyik fél ismét nagyon aktív lesz

Egy házasság vagy párkapcsolat megromlásának egyik egyértelmű jele az is, ha a mindeddig csak vegetáló fél hirtelen nagyon aktív lesz a közösségi oldalon. A csendes, érdektelen féfi vagy nő, aki korábban se nem lájkolt, se nem kommentelt, elkezd hozzászólni mások bejegyzéseihez, azok a bizonyos mások pedig leginkább a másik nem képviselői közé tartoznak. Egy-két kacér megjegyzést is elejt, de még óvatos a flörtöléssel, hiszen nem derülhet ki senki számára, hogy már külön szobában is alszanak párjával. 

Depressziós zenéket rak ki 

Nem kell sok tapasztalat ahhoz sem, hogy mások számára egyértelművé váljon, miért oszt meg depressziós zenéket az ismerősük. Ákos dalai ebben az esetben is nagyon népszerűek, illetve a Most múlik pontosan című dal klasszikusnak számít a témában. 

Vicceskedő hímsoviniszta/feminista megnyilvánulások 

Míg korábban szerelmes nőként szerelmes idézeteket osztott meg, férfiként pedig tisztelgett a nők előtt, előtérbe kerülnek a viccesnek szánt feminista megnyilvánulások vagy hímsoviniszta idézetek: „Aranyszabály, csak férfiaknak: ha a nő kérdez, ne válaszolj. Bármit mondasz, ellened fordítja. Kizárt dolog, hogy eltaláld, mit akar hallani. Ugyanis ő sem tudja”. A választás természetesen ebben az esetben sem véletlen: aki ilyen állapotfrissítéseket oszt meg, az minden bizonnyal heves veszekedésen van túl az asszonnyal.