Pszichológusok szerint a féltékenység akkor normális, ha ellenőrizhető mértékű, és ha akkor jelenik meg, amikor egy harmadik személy ténylegesen is fenyegeti a kapcsolatot. Ezzel szemben a beteges féltékenység esetén nincs kiváltó helyzet, hanem a féltékeny személy hozza azt folyamatosan létre, alaptalanul vádolva a másikat. A helyzet durván elfajulhat, sokszor szürreális történéseket produkálva, és a kapcsolat végét okozva. Óriási a baj például ott, ahol a féltékeny fél ellenőrzi, megfigyeli a másikat. Ilyen történeteket gyűjtöttünk össze olvasóinktól az alábbiakban. Ha önnek is van érdekes sztorija, várjuk levelét a Randiblog emailcímére!

Kamerahívás

„A kapcsolatunk elején semmi gond volt, a csajom tüneményes volt és csendes, aztán valamikor a második év után robbant a bomba. Munkahelyet változtattam, egyre többet túlóráztam, a csajom pedig kétkedve fogadta ezeket a plusz órákat. Általánossá váltak a veszekedések, már a haverokkal sem mehetettem el úgy sehová, hogy ne vágja a fejemhez, biztosan kurvázni megyek. Egyik nap elugrottam anyámhoz, amikor épp hívott telefonon. Mondtam neki, hogy hol vagyok, mire utasított, hogy azonnal bizonyítsam be, kezdeményezzek kamerahívást. Teljesen komoly, kamerán keresztül körbe kellett mutatnom anyámék teraszát, meg a kerti bútornál ülő anyámat, csak így hitte el, hogy valóban igazat mondok" – mesélte Zoárd, olvasóinkat pedig megnyugtatjuk, a kapcsolatnak rövid időn belül vége lett, Zoárd pedig azóta talált magának egy épelméjű barátnőt. 

Kémprogram telepítése

Júlia akár fel is jelenthette volna expasiját tiltott adatszerzés miatt, a férfi ugyanis kémprogramot telepített barátnője számítógépére, aminek segítségével nyomon tudta követni, hogy Júlia mikor, kivel és miről csetel. „Először azt tűnt fel, hogy sok olyan dologról tudott, amiről meg mertem volna esküdni, hogy nem mondtam neki. De mivel fogalmam sem volt, hogyan szerezhetett erről tudomást, azzal nyugtattam magam, mégis én lehetek a feledékeny és már megemlítettem. Egyszer aztán karbantartást igényelt a gépem, amit szokás szerint az öcsém csinált meg, ő szólt, hogy hetek óta ellenőrizve vagyok, a pasim minden levelemet elolvasta. Ő meg nem is tagadta, mintha természetes lett volna a számára, hogy ez a módja annak, hogy a másikról minél többet tudjunk meg. Ijesztő volt az egész szitu" – emlékezett vissza Júlia. 

Telefonálás munkahelyre

Árpádnak a barátnője tébolyodott meg teljesen a féltékenykedésben, aminek az lett a következménye, hogy a férfit kirúgták a munkahelyéről. „A volt csajom óránként képes volt a portára telefonálni, és onnan kapcsoltatni engem. Nem hívott a mobilomon, mert így biztos lehetett abban, hogy valóban a munkahelyemen vagyok. Bent már nagyon unták a dolgot, de hiába szóltam az exemnek, folytatta, és egyre erőszakosabb lett. Egyszer lekurvázta a portásnőt is, mert az nem volt hajlandó sokadjára felkapcsolni. A cégnél ugyan nem lett kimondva, de száz százalékig biztos vagyok abban, hogy emiatt bocsátottak el, hiszen nem tudtam rendesen végezni a munkámat, ahogyan a körülöttem lévők sem" - mesélte Árpád. 

Követés

„Engem a barátom követett a munkahelyemig, aztán onnan hazáig, vagy ahová épp mentem" - mesélte Olívia. „A problémák akkor kezdődtek, amikor elvesztette a munkáját és munkanélküliként teljesen haszontalannak érezte magát otthon. Én lettem úgymond a családfenntartó, ő meg az eltartott, ekkor kezdődtek kb. a féltékenységi rohamai. Hova megyek, miért akkor megyek, miért megyek, meddig leszek, kivel találkozom – ez foglalkoztatta reggeltől estig, nem tudta mással lefoglalni magát. Ismerősömnek szúrt szemet, hogy már többször is látta, amint a nyomomban van, figyeljek oda jobban, mert szerinte követ engem. Igaza lett, és akkorra már három hete a sarkamban volt. Az volt a meggyőződése, hogy megcsalom, és az orrom alá akarta dörgölni a bizonyítékot. Még fényképezőgépet is vitt magával minden alkalommal. Teljesen megőrült" – tette hozzá Olívia. 

Kamera felszerelése

Detti sem járt jobban az exével: az ő esetében a férfi a közös házukba szereltetett fel eldugott kamerákat, azzal figyelte élettársát. „Azt hittem, ilyen csak a filmekben van, de nem. Szerencsére csak egy hétig tudott figyelni, ugyanis hamar lebukott. Azonnal mentek a házból a kamerák is, meg ő is. Ezek után nem tudtam benne megbízni" – magyarázta Detti. 

Hozzászólna?

Kövessen minket a Facebookon, ahol lehet kommentelni! De emailt is írhat a Randiblog címére.