A közösségi oldalaknak köszönhetően közvetlen közelről lehetünk szemtanúi féltékenykedési jeleneteknek és kapcsolati drámáknak – most erről faggattuk olvasóinkat. Történeteiknek köszönhetően összeszedtünk négy tippet, miket kerüljenek el azok, akik féltékeny típusúak, ráadásul legtöbbször teljesen alaptalanul. Ha van kedve, írja meg nekünk reakcióját vagy saját történetét! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk a leveleket!

Ne kombináljon! 

Bármilyen nő vagy férfi tűnik is fel, aki miatt féltékenykedni kezd, a félreértések elkerülése végett tisztázza partnerével a dolgot. Ne félmondatokból informálódjon és ne mással beszélje meg az érzéseit, mert ennek a vége csak kombinálás lesz, és valószínűleg nagyobb feneket kerít az egésznek, mint amennyit valójában ér az ügy. 

„A pasim egyik régi exnője tűnt fel a színen, mint új ismerős a Facebookon. Egyből rossz sejtésem támadt, az exek nem keresgetik csak úgy egymást ennyi idő elteltével, egy jó kapcsolatban nem gondolnak egymásra. Barátnőmnek kezdtem el panaszkodni az esetről, hogy pasim biztosan nosztalgiázni akar a nővel, mi másért kereste volna meg, amikor évek óta nem is beszéltek. Ő meg mindenben igazat adott nekem, úgyhogy a végén jól felpaprikázva mentem neki a pasimnak, hogy mit képzel. Ő meg elröhögte magát, mint kiderült, évekkel ezelőtt jelölte be a csajt, amikor regisztrált a közösségi oldalra, és amikor engem még nem is ismert. A nő meg csak most igazolta vissza" – mesélte Adél. 

Ne tegyen megjegyzéseket! 

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy az elvakult féltékenykedésben még nyilvánosan nevetségessé is teszik magukat. Ilyen például, amikor a vélt riválisnak epés megjegyzéseket tesznek a kommentek között, vagy egy-egy mondattal burkoltan figyelmeztetik, hogy nem szívesen látott személy. 

„Az excsajom őrülten féltékeny volt minden nőnemű ismerősömre, és igyekezett mindenkinek a tudomására hozni, hogy én hozzá tartozom. Ha megtehette volna, körbepisil, hogy megjelölje a területét, de a Facebookon csak beszólogatott mindenkinek. Kolléganőm süteményes fotóját lájkoltam, kommentben pedig odaírtam, hogy rendesen megéheztem, mire a kollegina visszaírt, hogy majd süt jövő héten nekem és visz be a munkahelyre. Csak kedves akart lenni, de az exem agya teljesen eldurrant, és odaírta, hogy mindenki süssön a saját pasijának sütit, ő majd elkészíti nekem. Hónapokig azt hallgattam az ismerőseimtől, hogy a csajom nem normális" – írta Kristóf. 

Ne nyomozzon!

Teljesen felesleges titokban ellenőrizgetni a partnere levelezését. Ha nincsen meg kettőjük között az alapvető bizalom, akkor már egyébként sem áll stabil lábakon a kapcsolatuk. Már ezen a ponton el kell gondolkoznia, van-e értelme folytatni, függetlenül attól, hogy vélt vagy valós-e a félelme egy harmadik személy miatt. 

„Amikor kiderült, hogy Ildikó folyamatosan belenézett a nyitva hagyott levelezésembe, hatalmasat csalódtam benne. Hiába nem talált semmit, hiába voltam teljesen tiszta, a nyomozgatással annyira feldühített, hogy hetekre külön költöztem. Nagyon nehezen békéltem csak meg" – mesélte Dávid. 

Ne vonja be a harmadik felet! 

A negyedik rossz dolog, amit a féltékeny fél a közösségi oldalon megtehet, az az, hogy ha valamilyen módon felveszi a kapcsolatot a harmadik személlyel. Egy számon kérő levél megírása óriási baklövés lehet, de nem is kell odáig fajulni ahhoz, hogy nevetségessé és szánalmassá váljon. Példa erre Tamás története: 

„A csajom konkrétan bejelölte a Facebookon az új kolléganőmet, pedig soha életében nem is látta, sose futottak össze. A kolléganőm hatalmas szemeket meresztett, nem nagyon tudta ezt mire vélni. Sajnos én tudtam: a csajom iszonyú féltékeny volt, és így akarta szemmel tartani szerencsétlen lányt és engem, hogy mit, miért, hányszor lájkolok a kolléganőm idővonalán. Eszeveszett gondolat, ráadásul nem is lett belőle semmi, mert kolléganőm nem igazolta vissza az ismeretséget, a csajom annyit ért el az egésszel, hogy elkönyvelték egy házisárkánynak, engem meg mindenki sajnálni kezdett miatta."

Ehhez a poszthoz Facebook-oldalunkon is hozzászólhat.

Kövessen minket a Facebookon is!