Bár egy ideig azt hangoztatták,jóárasított királyi esküvőt tartanak, a menü és a helyszínek felfedése után már elég elképzelhetetlen, hogy olcsón megússza Anglia Vilmos herceg és Kate Middleton nászát.

A Westminster apátságban kimondott igen után ugyanis a Buckingham palotában tartanak fogadást, ahol a vendégek a legfinomabb angol ételeket kóstolhatják végig. A palota 19 termét rendezik át az esemény idejére, az esküvői tortát Canaletto, Rembrandt és Rubens festmények társaságában szolgálják fel – írja a Daily Mail.

A 900 fős vendégsereget mindössze 60 ember szolgálja ki (szakácsokkal együtt). A személyzet főnöke, Edward Griffiths azonban egyáltalán nem aggódik, mint elmondta a lapnak, emberei gyakorlottak, és a vendégek már érkezéskor kézbe kapnak egy kis nasit és egy pohár pezsgőt. A Királynő főszakácsa, Mark Flanagan sem aggódik, mert bár nagy lesz a nyomás, megbízik csapatában: az esküvői reggeli készítésénél például néhány 190 éves edény is elő fog kerülni.

Hogy pontosan mi lesz a menü, a szakács nem árulhatta el, csak annyit mondott, a legjobb brit ételek készülnek, a legtöbb alapanyag pedig a királyi kertekből, birtokokról érkezik a konyhába.