Egy héttel királyi esküvő előtt az időjárásjelentésben még csak 10% esélyt adtak annak a meteorológusok, hogy elmoshatja az év eseményét az eső. A napokban ez a szám már 60 %-ra nőtt. Három időjárás előrejelzést is megnézett a Velvet, milyen idő lesz Londonban az esküvőn, mindhárom szerint csapadék várható április 29-én.

A BBC időjárás előrejelzése szerint 11 és 16 fok között lesz a hőmérséklet az esküvőn. A The Weather Channel Light Rain-t, azaz esőzést jósol. A köpönyeg.hu oldal szerint 11 és 17 fok között lesz a hőmérséklet a nagy napon, viszont záporra lehet számítani.

Az esküvőnek nincs esőnapja. Egyrészt azért, mert a híresen szeszélyes angol időjárás miatt nehéz lenne ilyen napot kitűzni, másrészt a leendő ifjú pár a szervezéskor arra is ügyelt, hogy egy kis eső ne okozzon gondot nekik.

Úgy választották ki a járműveket, hogy eső esetén se legyenek problémáik. A ceremóniára egy fedett Rolls Royce-szal mennek majd, a házasságkötés után pedig egy nyitott hintóban vonulnak végig a nép előtt.

Amennyiben viszont esik az eső, akkor Middletonékat az a hintó viszi majd végig a tömeg előtt, ami egykoron Diana hercegnőt is szállította az esküvő után. Ennek a hintónak kemény teteje van, ami megvédi Kate Middleton frizuráját.

A várhatóan ötszázezres tömeg pedig majd ácsorog esernyőkkel és kapucniban, ha meg akarják nézni a fiatalokat.