Van valaki, aki hiányzik a násznépből: a vőlegény édesanyja, azaz Diana hercegnő. Az 1997 augusztusában balesetben elhunyt Diana Spencer valószínűleg a királyi család legnépszerűbb tagja volt a XX. században, az eljegyzés tavaly novemberi bejelentése után Kate Middletont rögtön el is kezdték hozzá hasonlítgatni.

1981. július 29-én volt az az esemény, amit annak idején az évszázad esküvőjeként emlegettek. Három hónap híján kerek harminc éve volt, hogy Diana hozzáment Károlyhoz, és ezzel előkelő, de ismeretlen lányból szinte egyik pillanatról a másikra hercegnővé, valamint idővel a világ legtöbbet fotózott női celebjévé vált.

Nemcsak Kate Middleton köszönheti népszerűségét részben annak, hogy esetleg újra betöltheti azt a pozíciót, ami annak idején Dianáé volt, Vilmos herceg is édesanyjának köszönhet legnagyobb erényei közül jópárat. Sokak szerint például a vörösesszőke trónörökös csak örülhet annak, hogy apja helyett anyjától örökölte arcvonásait.

De Diana hercegnőnek a ’80-as években azért is sokat kellett küzdenie, hogy gyerekei Károly hercegtől eltérően királyi helyett úgymond normális neveltetésben részesüljenek, és ne a világtól elzárva nevelkedjenek. A királyi dadus helyett Diana saját babysittert választott, gyermekeit maga hordta az iskolába, és egyéb kötelezettségeit is megpróbálta úgy szervezni, hogy minél több időt tölthessen fiaival.

Az ifjú hercegeket a normalitásra vágyó édesanya olyan helyekre is elvitte, mint a McDonald’s vagy a Disney World, de nem maradtak ki a hajléktalanszállók és az AIDS-klinikák sem. Diana minden bizonnyal azt szerette volna elérni mindezzel, hogy fiai “normálisak” legyenek (vagy maradjanak) felnőtt korukra.

Munkája gyümölcsét sajnos nem érhette meg, hiszen Vilmos még csak 15 éves volt a végzetes párizsi baleset idején. Diana hercegnőt azóta szinte szentté avatta a bulvármédia. Ezt parodizálja egy igen népszerű Twitter-felhasználó, aki Diana In Heaven álnéven teszi közzé profán üzeneteit, mintha azokat a hercegnő írná a mennyországból, egyszerre figyelve a túlvilágra már átment többi hírességet és a Földön bonyolódó eseményeket. A káromkodásoktól hemzsegő Twitter-paródia szerint Diana ruhát is választott az esküvőre, és előre úgy tudta, hogy az Úristen havazást akart bocsátani a ceremóniára.

Ön el tudja képzelni Diana hercegnőt az anyós szerepében?