A thenationalstudent.com-on akadtunk rá egy igencsak közhelyes beszámolóra Budapestről. Jó, úgy elég könnyű kritizálni, hogy oda meg vissza ismerjük a várost, vagy legalábbis azt hisszük. Mégis kiábrándító, hogy egy ide látogató diáknak Budapestről csak a Széchenyi Gyógyfürdő, a Hősök tere, a Budai vár és a Vörösmarty tér marad meg. 

Egy Rowan Simpson nevű lány írta le nyári élményeit a városról. Két napot töltött Budapesten, európai körútja során keveredett ide, és megosztotta a nagyvilággal, szerinte mit érdemes megnézni ilyen rövid idő alatt. Elsőként a Széchenyi fürdőt ajánlgatta nagy erőkkel, hogy micsoda király dolog a városligeti termálban ázni. A fürdő elsőszámú turisztikai központ, hiszen egy átlag magyar nehezen is engedhetné meg magának a gyógyvizes medencéket, de ennek ellenére örülünk, hogy Simpson elégedett volt a szolgáltatásokkal. 

Mint megannyi turista, a szerző is felpattant egy városnéző buszra, ami körbeszáguld Budapest látványosságain. Így egyszerű kikötni a Hősök terén, ami szintén benne van a top három látnivalóban. Egy picit mondjuk fáj, hogy az angol lány folyónak nézte a Városligeti-tavat, de igyekszünk továbblépni a tévedésen. Túl sok időt nem tölthetett a folyóparton, sietősen felbuszozott a várig, és ott olvadozott a látványtól. Végül pedig a Vörösmarty téren evett-ivott, helyi ételeket, amire mi inkább egy piacot javasolnánk. Azt mondjuk nem értjük, hogy a Szimpla kert hogy maradhatott ki a felsorolásból, de lehet, hogy csak azért nem írta le az angol diák, mert nem emlékszik az estére. Egy valamirevaló turistának ugyanis főben járó bűn kihagyni a Kazinczy utcai létesítményt, ahol magyar szót nemigen hallani. A külföldieknek tökéletes helyszín, hogy egymással ismerkedjenek. 

Tisztában vagyunk azzal, hogyha valaki csak két napot tölt Budapesten, elég nehéz olyan helyekre eljutni, ami kimarad a hop on-hop off buszok útvonalából, de kicsit szomorúak lettünk, hogy csak ennyi marad meg egy külföldi diáknak Budapestből.