Egy viszonylag új helyen ettük a reggeli tükörtojásunkat, méghozzá a Zoska reggeliző kávézóban. Az igazat megvallva boldogan, éhesen indultunk neki a reggelnek, tele reménnyel fordultunk be a Múzeum körútról a Ferenczy István utcába, de egy picit csalódottan távoztunk.

A régi városfal tövében húzódik a kávézó, ahol reggel héttől, este hétig reggelizhet az ember. Az augusztusban nyílt kávézó gyönyörű, igényes, kicsit még steril, de olyan hely, ahova bárki örömmel ül be rántottázni. Egy menüért 1190 forintot kérnek, de úgy voltunk vele, ha kiadós, hát üsse kavics, befektetünk. Egy jó 10 percbe tellett felvenni a rendelést az egyébként nagyon kedves kiszolgálólányoknak, az első falatra pedig bő fél órát kellett várnunk. Tudjuk, hogy, csak ketten voltak és több asztal is foglalt volt és egy rántotta sem két perc (ja, de!), mindenesetre reggelezni általában munka előtt/közben ugrunk el és nincs idő egy órát üldögélni. Most viszont muszáj volt, hiszen eltökélt szándékunk volt jóllakni. 

Egyikünk tükörtojást rendelt, másikunk pedig müzlit, mind a ketten egy-egy tejeskávéval kísértük a menüt. Kb. 20 perccel azután, hogy az egyik pincérlány kezében láttunk egy banánt, gondoltuk már célegyenesben van a müzli, de tévedtünk. Még a kávé se főtt le, a tojás se sült meg. Mire kiérkezett a rendelés, valószínűleg már a száraz kenyérnek és víznek is örültünk volna. Hátast nem dobtunk, se a tojástól se a joghurttól. A design viszont csillagos ötös, a reggelit porcelántányérokon kaptuk, amiért már megéri kitunkolni a menüt. Ha valaki arra jár, a mosdókat se hagyja ki (ha kell pisilni, ha nem). A WC-ben női és férfi szemű macskák irányítanak a megfelelő helyiségbe.

Mindent összevetve sajnos nem történt gasztrocsoda, de hátha még változik a sebesség és kínálat is szárnyakra kap, ez esetben szívesen visszatérünk a Zoskába. Legyen így.