Autista fiatalokat foglakoztató csokoládé manufaktúra nyílt Budapesten szeptember 5-én. Mi is elmentünk, hogy megnézzük, tényleg olyan jó e ez a kezdeményezés, mint amilyennek első hallásra tűnik, és örömmel jelentjük: az. 

 A csokoládé manufaktúrában komplex foglalkoztatási programot valósítanak meg, ami azt jelenti, hogy egyszerre csak 1-3 fő dolgozik náluk, viszont nekik az önálló életvitelre felkészítő tanfolyamokat is tartanak, valamint a csoki-manufaktúrában munkatapasztalat szerzési lehetőséget nyújtanak, és tartós foglalkoztatásban vehetnek részt. A cél a nyílt munkaerőpiacon történő munkavállalásra való felkészülés. A Kockacsoki Nonprofit Kft. ügyvezetője, Dénes Ákos maga is autista gyermeket nevelő szülő, így személyes érintettsége révén is különösen fontosnak tartja az autizmussal élők számára a munkahelyteremtést.

A fogyatékkal élők segítése mellett még egy rokonszenves eleme van a Kockacsoki-nak, ez pedig pedig maga a termék. Igazi Gombóc Artúri menyország, a kerek, szögletes, krémes, fűszeres, töltött, gyümölcsös bonbonok tömkelegét készítik, amiket nem csak hogy megkóstolhattunk, de az elkészítés belga csokoládémesterektől eltanult fortélyaiba is beleshettünk. 

A szervezők hozzáállásával pedig csak egyetérteni tudunk: nem kérik, hogy megvegyünk egy kevésbé finom csokoládét, egy finomabb helyett. De ha két azonos közül választunk, akkor válasszuk azt, amivel segítünk.