Két játszóteret is avattak szeptember elején a főváros I. kerületében. Elmentünk, és összevetettük, mit tudnak, tisztaságban, szórakoztató-értékben, és úgy összességében, melyik a bajnok az I. kerületben.

Vuk Játékpark

Budapest, I. kerület, a Bérc és a Szirtes utca sarkán

Megközelíthetőség

Egész jó, könnyen megtalálható, autóval és busszal is elérhető. A szülők számára is élmény lehet ide jönni, hiszen a Gellért-hegyről nagyon szép kilátás nyílik a városra.

Tisztaság

Nem gondoltuk volna, hogy a tisztasággal bármi probléma lehet egy játszótéren, amíg csak a Vukot láttuk. Itt minden rendben volt, ahogy ez egy gyerekektől nyüzsgő helyen elvárható.  A feketeleves a Pom Pomnál jött (erről majd később).

Méret

Mivel most bővítették, igencsak méretes, egy óvoda simán elférne benne.

Játékok

A klasszikus csúszda-hinta-homokozó alapfelszerelések mellett óriás-sakk, kalandpark részleg (mini kötélcsúszdával!!) és beépített társasjátékos (például malom) asztalok is vannak, és bár csak két elemnyi, de valamiféle mini kondiparkot is felfedezni véltünk.

Extrák

Toi Toi a játszótéren, bolt a közelben. Mást nem is kérhetnénk.

Pom Pom játszótér

Budapest, I. került, Naphegy tér 1

Megközelíthetőség

Szintén elég könnyen megtalálható, autóval és busszal is könnyen oda lehet jutni. Sőt, a hatalmas kiírásaiknak hála igazából el sem tudjuk képzelni, hogy valaki nem találja meg. 

Tisztaság

Ajaj. Bár elképzelhető, hogy mi érkeztünk nagyon rossz pillanatban, de a kukák csordultig tele voltak, mikor ott jártunk, és nem kevés szemét a földre is jutott. Összegezve csak ismételni tudjuk magunkat. Ajaj. (Kép a galériában)

Méret

Igazából nem éreztük kicsinek, sőt, nagyon szellős. Viszont abban nem voltunk biztosak, hogy ez pluszpont a játszótér méretének, vagy mínusz a benne található játékoknak.

Játékok

Egészen más stílusú, de nem egyértelműen rosszabb, mint a Vuk. Az izgis, pörgős játékok helyett itt egész sor kis házikó, palota, vonat és hajó van, amelyekben bújócskázni meg szaladgálni lehet. Persze homokozó, hinta, és csúszda itt is megtalálható, de egyértelműen ezek a házacskák uralják a terepet.

Extrák

Toi Toi itt is van a játszótér területén, és egy bolt is akad a közelben. Ezen kívül, igazából az „extra" és a „játék" pont alá is beférhetne, hogy itt színes krétával összerajzolható a föld, ami aranyos, barátságos és biztosan jó móka.

Utolsóként meg kell emlékeznünk róla, hogy bár mindkét játszótér abszolút biztonságos, a gyerekek nem juthatnak ki egy a kapu tetejére rácsukható kis retesz segítségével, a Pom Pom esetében igazi szuperbiztonságról beszélhetünk. Legalább négy be- és kijárata van a játszótérnek, ebből hármon felnőtt fejjel sem sikerült kijutnunk, ami a gyerekek szempontjából pozitív, viszont mi pont az egyébként nem kis játszótér másik oldalán jutottunk ki, mint ahol akartunk.