Vannak a városnak olyan pontjai, hogy hiába tökéletes elviekben az adottságuk ahhoz, hogy ott valaki nagyon hosszú időn keresztül keressen nagyon sok pénzt valamilyen szolgáltatással, mégsem jön ez össze, hanem inkább néhány évente adják tovább a bebukott helyeket, hogy valaki más próbálkozzon. Ilyen hely a város egyik legforgalmasabb pontja a Nyugati pályaudvar mellett a Teréz körút - Podmaniczky utca sarka, ahol ilyen-olyan grill- és akármilyen éttermek után nemrég egy luxus CBA nyílt. Az ötlet nem rossz, ha az éttermek nem mentek, egy élelmiszer bolt simán lehet sikeres egy ilyen környéken, nem véletlenül van a CBA közvetlen közelében is legalább három másik.

Az üzlet körülbelül egy hónapja van az elátkozott helyen, egyelőre nem ment csődbe. De ha így folytatja, akkor nagyon jó úton halad afelé, hogy vegetáló szellemüzlet legyen belőle. Az egy dolog, hogy például a bejáratnál mindenféle látványpékségekről van szó, az üzletben viszont ez annyiban merül ki, hogy hat darab ládába vannak behányva a nem túl bizalomgerjesztő kiflik, meg szűk polcokon a többi tucatpéksütemény.

Ezen még túltenné magát az ember, de hát az az igazság, hogy ez az üzlet se nem luxus, se nem prémium. Oké, szép tiszta, meg tágas, könnyű rajta végigszaladni, de a kínálat például teljesen átlagos.

A tisztaságra meg az áttekinthetőségre pedig könnyen lehet az a magyarázat, hogy a munka utáni csúcsidőszakban is pangott az üzlet az ürességtől. Összehasonlításképpen a délután hat körüli időpontban a környék nagyobb élelmiszerboltjaiban minden kasszához több tucat ember szokott sorbanállni.

Egy óriási előnye van az üzletnek a környéken dolgozók számára, hogy kialakítottak a bejáratában egy kis kantint (reméljük, nem ezt hívják látványpékségnek). Ennek a minőségéről viszont nem tudunk nyilatkozni, ottjártunkkor már eléggé napvége volt.