Eladó a budai élet egy legmeghatározóbb szórakozóhelye, a Miniatűr. „A hely nagyon régi, még edésanyámék is odajártak. Akkoriban egy nő vitte, klasszik zongorista hely volt, nagyjából 40-50 fő fért be” – tudtuk meg Tamástól, aki a Miniatűrbe járt bulizni.

Évekkel később, 2002-ben nyitott meg a Miniatűr, amit az odajárók leegyszerűsítve csak „mininek” neveztek. Az akkor már jól menő, Oscar american bar tulajdonosai nyitották - és mivel az Oscar és a Mini nagyon közel voltak egymáshoz, - a tulajdonosok jó bizniszt láttak abban, hogy a minis bulik előtt az Oscarban rúgjon be a nagyérdemű. Az első év után Járvás Péter vette át a hely vezetését és ő volt az, aki igazán meghatározó szerephez juttatta a kis budai helyet.

„Egy jobb időszakban, simán előfordult, hogy az aznapi forgalom elérte a 1,5 millió forintot is, amely egy 80-120 fős hely esetében nagyon kirívó volt. Egy hétvégi estén átlagban 300-400 ember is megfordult a helyen. Jó alternatívát jelentett a Mammutban lévő szórakozóhelyek és Mininatűr közti ingázására, ugyanis ebben az időben a budai szórakozóhely központja a Mammut és a Mini volt. Akkoriban ment a Cuba Libre, Jam, Dokk Café, ezek szintén nagy tömegeket mozgattak meg” - tudtuk meg egy bennfentestől.

A Miniben a zene olyan volt, mint a régi Fortunában, talán ezért is bírta annyira a budai közönség. Egyetlen DJ volt, aki minden vezetőnél és mindegyik csapatnál dolgozott: DJ Poly, sokan vele azonosítják a helyet zeneileg. Funky, R'n'B és táncolható bulizós zenére ment a pörgés.

„Szerettem a Minibe járni, ismertem mindenkit, olyanok voltunk, mint egy nagyobb család. Nem volt drog, jó volt a hangulat és közel volt a lakásomhoz. Sosem voltak balhék és nagyon jó fej volt a személyzet is. Egy dolog zavart csak, rohadt meleg volt állandóan és nagyon kicsi volt a hely. Akkor még lehetett bent cigizni, na, attól konkrétan behánytam, hogy beszorult a levegő arra az iszonyú pici helyre és heringként kellett táncolni a füstben. Mégis, ez volt az egyik legjobb budai hely régen, mert összehozta a csapatot” - mesélte egyik olvasónk.

A jó bulik maradtak is egészen három éven keresztül, majd 2008-tól mélyrepülés következett be. Vergődtek még egy kicsit, aztán 2009 után feladták és visszaadták a hely bérleti jogát. 2011 októberében új brigád támasztotta fel a helyet, de az átalakítások és új környezet nem nyerte el a régi miniatűrösök tetszését, és ezzel párhuzamosan a szórakoztatóipar központja Pest lett. A vendégek eltűntek, a hely a csőd szélére jutott és tavaly végleg lehúzta a rolót. Nos, lesz olyan akinek sikerül újra benépesítenie az apró kis bárt?

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!