Erzsébetvárosban szeptember 22-én elindult a Felelős Gazdi program féregtelenítési akciója. Várnak minden erzsébetvárosi lakcímmel rendelkező ebtulajdonost az Akácfa utca 43. szám alatti állatorvosi rendelőben, ahol átvehetők az ingyenes féregtelenítő tabletták, és az ajándékcsomag, ami a hasznos eszközök mellett 100 darab lebomló ebürülékzacskót is tartalmaz.

Az állatorvosi rendelő nyitva tartása:

hétfő, szerda, péntek 17:00 – 18:00, kedd, csütörtök 9:00 – 10:00.

A Felelős Gazdi programot 2014 nyarán indította el Erzsébetváros önkormányzata, a programmal szeretnék felhívni a figyelmet a felelősségteljes ebtartásra, aminek a féreghajtás és az ebürülékzacskók használata is elengedhetetlen feltétele – derül ki a Kerületi Újság.hu-ról.

A féregtelenítés hiánya  számos közegészségügyi probléma forrása lehet, mind más állatokra, mind emberekre, gyermekekre veszélyt jelenthet. A támogatást valamennyi bejelentett erzsébetvárosi lakcímmel rendelkező kutyatulajdonos igénybe veheti. A részletekről az önkormányzat postai úton értesíti a lakosságot, valamint az Erzsébetváros újságból és a www.erzsebetvaros.hu honlapon is tájékozódhatnak majd.