Mindössze fél napig használhatták a közlekedők a hosszas hercehurca után szerdán reggel megnyitott utat a Várkert Bazár környékén, ugyanis a Lánchíd utcát szerda délután kettő körül újra lezárták – írja a Nol.hu.

Mindez várható volt, a lap úgy tudja, a kivitelező a fővárosi kormányhivatal közlekedési felügyeletének engedélye nélkül adta át az útszakaszt, ahol nem volt lezárva a műszaki átadás-átvétel, és több, balesetveszélyes elem is maradt a területen. A felügyelet álláspontja szerint a kivitelező egyenesen félrevezette a hatóságokat, irreális határidőkkel számolt. 

A Népszabadság úgy tudja, hogy szerda délután fél kettőkor a felújítást végzők azt az utasítást kapták, hogy mostantól csak a mentők, a BKV és a taxik hajthatnak be az útszakaszra.

A felügyelet álláspontjával ellentétesen a kivitelező viszont azt közölte, mindenképpen át akarják adni az utcát, és erre utalóan nyilvánult meg az I. kerületi önkormányzat és a BKK is, ahol a 86-os busz eredeti útvonalának helyreállításáról számoltak be.