Nyár végén a ramaty idő ellenére állítólag sokan indultak még nyaralni, sőt, ez a szabadságolási kedv úgy fest, még szeptemberben is kitartott. Egy friss felmérés szerint a legfelkapottabb úti cél Siófok volt (akkor ezen most ugyebár nem lepődünk meg), ám a Balaton után közvetlenül Budapestre látogatott a legtöbb kései nyaralásra vágyó turista. A főváros egyébként tavaly is kapós úticél volt a nyár végén, és ezúttal olyan városokat előzött meg, mint például Hajdúszoboszló, Eger vagy Szeged. Sajnos az előrejelzések szerint ez az érdeklődés kissé visszaesik majd ősszel, a felmérések ugyanis egri rohamot jósolnak az október 23-ai hosszú hétvégén.

„Az augusztusi rossz idő nem éreztette hatását sem a foglalások számában, sem azok értékében, ugyanakkor új trendként jelentkezett, hogy sokan még szeptemberben is nyaralni mentek.Nyár végi rossz idő miatt, ahogy ősszel is, a termálfürdővel rendelkező városok kerültek előtérbe” – mondta Varga Zoltán, a Szallas.hu ügyvezetője. 

Az átlagos foglalási érték egyébként 40 710 forint volt, a belföldi foglalások túlnyomó többsége, mintegy 93 százaléka 100 ezer forint alatti összegre vonatkozott.

A 10 legnépszerűbb város

 (július 1. – szeptember 30.)

1. Siófok 

2. Budapest 

3. Hajdúszoboszló 

4. Eger

5. Balatonfüred 

6. Gyula

7. Pécs 

8. Szeged 

9. Miskolctapolca 

10. Zalakaros