Tényleg lesz elektornikus jegyrendszer a budapesti tömegközlekedésben. Az MTI azt írja, szerdán a Budapesti Közlekedési Központ és a német Scheidt&Bachmann cég október 8-án, szerdán aláírták a rendszer kiépítésére és üzemeltetésére vonatkozó szerződést.

A Nagy Aláíró Bulin Tarlós István főpolgármester elmondta: a városvezetés az előkészítéssel a BKK-t bízta meg, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banktól 54,5 millió eurós, ötéves futamidőre szóló kölcsönt kaptak, a főváros pedig 5,5 milliárd forint saját forrással járul hozzá a fejlesztéshez. Amely 2017-ben fejeződik be. A metróállomásokon körülbelül 800 beléptetőkaput állítanak fel, máshol, például a héveknél falon, oszlopon, miegyeben lesz a csippantó. De jut belőle 2500 autóbuszra, trolira, villamosra.

A főváros másfél millió, névre szóló csipkártyát bocsát ki és mintegy kilencmillió név nélküli, rövid lejáratút. Az elsőt minden budapesti ingyen kapja. A papíralapú rendszert több lépcsőben szüntetik meg, először a bérletesek kapnak csipkártyát, végül a jegyvásárlók.