Javítás: Tévesen állítottuk, hogy a fenti statisztikát a KSH készítette. A szervezet közlése szerint 2006-07-ben sem hoztak nyilvánosságra ilyen jellegű statisztikát és most sem. A KSH szerint a Vg.hu forrása feltehetőleg a Budaörsi Önkormányzat lehet. „Javában zajlik a ’Kedvezményezett települések és térségek besorolásáról’ szóló jogszabály előkészítése, ezeket a munkálatokat a Miniszterelnöki Hivatal és a Nemzetgazdasági Minisztérium felügyeli" – fogalmaznak, hozzátéve, hogy a projektben a KSH szakemberei és részt vesznek, de még nem készültek el a munkával.

***

2011-es adatokat hozott nyilvánosságra a Központi Statisztikai Hivatal még kedden: ezek szerint Budaörs lett Magyarország legfejlettebb települése – írja a Világgazdaság Online. A lap megjegyzi, a KSH utoljára 2006-ban készített hasonló felmérést, ami azért is fontos, mert ez alapján jelöli ki a kormány a hátrányos helyzetű térségeket. A 2006-oshoz képest újabb 13 szempontot – azaz összesen harmincat – vettek figyelembe a statisztikusok. Az új szempontok az eddigi gazdasági, infrastrukturális és foglakoztatási mutatók mellett a társadalmi és szociális szempontok lettek.

Érdekesség, hogy a főváros, Budapest ugyan befért a legjobb tizenötbe, de nyolc település is megelőzte. Pest megye és a fővárosi agglomeráció letarolta a listát. Budaörs után a második a Nagykovácsiról 2000-ben levált Remeteszőlős lett, a harmadik az Érd és Budapest közé ékelődő Diósd. Budapestet megelőzi még Dunakeszi, Veresegyház, Telki, Törökbálint és Üröm is. A legjobb vidéki város a zalai Hévíz lett, közvetlen Budapest mögött, illetve még Győr fért be a legjobb 15-be.