Átnevezés ide, átnevezés oda, az alábbi kép annyira Moszkva tér, hogy nem is mocskoljuk be Széll Kálmán tisztes nevét ezzel. Olvasónk küldte az alábbi homályos, alkonyi fotókat a 4-6-os villamos megállójából (leszállási oldal). Ugyanis ha az ember leszáll a villamosról, egyből egy hatszögű telefonfülke-építménnyel találja szembe magát. Itt már csak egy készüléket hagyott bent a Telekom, a többiben nincs telefon, nem is használja szinte senki.

A hangsúly a szintén van, ugyanis hajléktalanok rendszeresen befekszenek ide, ami önmagában még nem lenne baj, de olyan mennyiségű szemetet dobálnak ide az emberek, hogy az undorítóvá és akár közegészségügyileg is veszélyessé teszi a fülkéket. A fülkeépület amúgy a II. kerület területén áll, bár a tér valószínűleg a főváros kezelésében áll, bár megeshet, hogy a villamosmegálló miatt a BKK kezeli, esetleg a Telekom maga. Hogy eligazodjunk, a biztonság kedvéért megkerestük a II. kerületet is, ha jön válasz, közöljük majd.

Frissítés: Péntekre jött válasz: elsőként megtudtuk, hogy nem a II. kerület hatásköre a dolog, aztán a fülkét kezelő Magyar Telekom is válaszolt kérdéseinkre. Azt írták, az elmúlt években sorozatosan küzdenek azért, hogy a fülkéiket ne szállásként vagy illemhelyként használják. „Társaságunk által megbízott karbantartó vállalkozónkkal korábban már lezárattuk az üres fülkerészeket, ám ez sajnos nem jelentett akadályt egyesek számára: kitörték az üvegeket és a képen ábrázolt állapotot idézték elő" – válaszolták. A napokban aztán az „illetékes hatóság" távozásra szólította fel a hajléktalanokat, és alapos fertőtlenítő takarítást végeztek a helyszínen. Hozzátették, a gomba alakú építmény nem a Telekom tulajdona, a tér felújítása során elvileg el fog tűnni.

Azt is megjegyezték, hogy „a telefonfülkék és a készülékek rongálása hazánkban igen 'elterjedt', és ennek intenzitása az elmúlt években sem változott: a rongálások helyreállításából, például a graffitik eltávolításából származó kár igen jelentős, több millió forint."