„Honnan ered a Mézeske név?"

A férjem után. Ő vagy tízféle sportot űzött, sajnos, már nem él, és volt, hogy mondták neki: hozd el a kis Mézest is – már hogy engem. Erre persze mondta, hogy nem kis Mézes vagyok, hanem Mézeske. Ma már nem nagyon van, aki más néven ismer, más néven emlegetne.

A Mézeske becenevű idős hölgyet a Szondi utcában kapták el egy párbeszéd és egy fotó erejéig. És ez adja az igazi csodáját az egyik legszebb, egy éve alapított tumblrnek, a Budapest Katalógusnak.

Szöllősi Mátyás fotóz, Tóth Gábor tolja a designt, Szombati Julianna pedig az angol szövegért felel (az nem derül ki, ki írja a magyar szövegeket), és így áll össze a cucc.

Random embereket kapnak el az utcán, és az ő mikrotörténeteiket hozzák be egy portréfotóval. „Budapest pont olyan színes, mint a lakói és a vendégei – az emberek, akik visszatérnek a helyekre, ahol már annyiszor jártak, és amiket az emlékezetükbe véstek" – írják magukról a Facebook-oldalukon. Az meg, hogy milyen embereket találnak meg, úgy tűnik, a véletlen műve, idős és fiatal, csóró és pénzes, hippi és elegáns is előfordul, és pár mondatot mindenkiből kisajtolnak. Ez az igazi Budapest, nem a turistáknak szánt brosúrák.