Ugyan az őzek jól járnak azzal a jelenséggel, hogy akkora a dudva a margitszigeti kisállatkertben, hogy nem látszanak tőle, de a látogatóknak kissé unalmas lehet a gyomot szemlélni a cuki állatok helyett. A Járókelők.hu nemcsak panaszkodott, hanem az illetékes szervhez, a Főpolgármesteri Hivatal Kulturális, Sport, Köznevelési, Egészségügyi és Szociálpolitikai Főosztály Kulturális és Turisztikai Osztályához fordult.

A válasz parádésan kezdődik:

A margitszigeti kisállatkerttel kapcsolatos észrevétele: „A margitszigeti állatkert nagyon elhanyagolt lett. Össze-vissza nőnek a növények. Az őzek nem is látszanak ki a gazból.” – ügyében az alábbi választ adjuk.

Kiderült, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykert az illetékes, így Persányi Miklós igazgatóhoz csatornázták át a megkeresést. Persányi rögtön javítással kezdett, miszerint nem él őz a kisállatkertben, csak dámszarvas, az meg imádja a magas aljnövényzetet, azaz ha „össze-vissza nőnek a növények". Persányi a válaszában még odaszúr egyet ezzel a mondattal:

A vadon élő állatok ilyen környezetben élnek.

Persányi szerint barcogás idején különösen szeretik a szarvasok, ha rejtekhelyre lelnek a növényzetben, ráadásul semmilyen tájidegen dudva nem burjánzik a kifutójukban, ami tehát marad olyan, amilyen eddig is volt. (A teljes választ itt olvashatja el.)