Tavaly ugyan elmaradt a tél, és kaptunk helyette egy hathónapos őszt, ettől függetlenül a jégpályákat ugyanúgy le tudták 0 fok alá hűteni, sőt még jobb is volt korcsolyázni a langymeleg decemberi estéken. Mivel a meteorológia egy hétnél tovább nem tud jósolni időjárást, felelőtlenség lenne azt állítani, hogy jó hideg, korizásnak kedvező idő lesz, mégis összeszedtük a fővárosi pályákat, ahova le lehet majd ruccani csúszni egyet. Aztán forralt bor.

városligeti műjégpálya

Korcsolya+Budapest=Műjég, ez a képlet minden korimániásnak egyértelmű. Idén november 21-én nyitott a pálya a honlap szerint. Az árakról itt lehet tájékozódni, de töredékesen, csak a 11 alkalmas bérleteket (felnőtteknek 15 ezer forinttól +500 forint a plasztikkártya) írják ki, a napi belépőket nem. Élezés, kölcsönzés, büfé itt is van, de még orvosi rendelő is. Az elérhetőség elég ismert, de azért leírjuk: 1-es metró, Hősök tere megálló, de elérhető a 75-ös és 79-es trolival, valamint a 20E, 30-as, 30A és 230-as buszokkal is.

budai jégpálya

Sokkal hosszabban, szeptembertől áprilisig nyitva van a Széna téri pálya. Az árakat ezen a linken nézheti meg (felnőtt jegy 1400 forint), az elérhetőség pedig itt sem bonyolult: a 4-6-os villamosról vagy a 39-es buszról a Széna térnél kell leszállni. Najó, azért a Széll Kálmán tér is közel van a 2-es metróval, villamosokkal és buszokkal.

aréna pláza jégterasz

Ha önnek az a heppje, hogy plázázás előtt/közben/után korizna egyet, akkor az egyik adekvát választás a Kerepesi úti Aréna Pláza Jégterasz (a WestEnd tetejéről költözött ide). A felnőtt belépő 1200 forintnál kezdődik (persze ez a hétköznapi ár), de sokféle bérlet áll rendelkezésre. Van élezési és kölcsönzési lehetőség és jégbár is. A pláza a 80-as trolival közelíthető meg, de kis séta innen a Baross tér és a 2-es/4-es metrók.

Eiffel Jégpálya

A Nyugati tér melletti Eiffel téren idén is lesz jégpálya, bár itt még tartanak az építkezések. Várhatóan december elejére nyílhat meg a pálya, ahol egy felnőtt ember 700 forintért korizhat egy napig (további árak itt). A szokásos kényelmi szolgáltatások mellett akár hokizni is lehet itt. A megközelítés itt is pofonegyszerű: 4-6-os villamos és 3-as metró (meg egy rakat busz), Nyugati pályaudvar megálló.

Óbudai Jégpálya

November 29-én nyitott meg az óbudai Fő tér jégpályája, ahol INGYENESEN lehet majd csúszkálni, de lesz majd körötte adventi vásár és persze egy szervizsátrat is felhúznak. A Fő teret legkönnyebben a Szentlélek tér felől lehet gyalog megközelíteni, oda pedig a H5-ös (szentendrei) HÉV-vel, az 1-es villamossal vagy egy csomó buszjárattal lehet legkönnyebben eljutni.

Academy Golf Budapest Terasz

Óbuda hegyvidékibb részén található a golfklub. A klub főépületének tetején építettek ki jégpályát, ahol egy felnőtt 800 forinttól csúszhat, ha kedve tartja.  A már nyitva tartó jégteraszon forralt bort és téli kajakülönlegességeket is lehet venni, ingyenes az öltöző és a parkolás, viszont csak 4-ig vannak nyitva. Tömegközlekedéssel a Batthyány térről induló 17-es busz a legjobb opció, a Perényi útnál kell leszállni, majd felcaplatni a hegyre.

MÜPA jégpálya

December 6-tól január 4-ig lesz csak nyitva a Művészetek Palotája előtti jégpálya, ami MÜPA-beugróval két órán át ingyenesen használható lesz. Lesz színes fények özöne és zene a terasz előtti pályán, lehet majd korit bérelni (sőt a pályát is), tartanak majd kori- és curlingoktatást. További infókat itt talál az 1-es,  2-es, 24-es villamossal, H7-es HÉV-vel, valamint a 23-as, 23E, 54-es, 55-ös és 103-as buszokkal elérhető pályáról (Közvágóhíd megálló).

Bazilika jégpálya

A 14 év alattiak ingyenesen használhatják a 200 négyzetméteres korcsolyapályát, ahol hétvégenként oktatást is szerveznek, pénteken és szombaton pedig a Göncöl Néptáncegyüttes táncházába kapcsolódhatnak be a családok. A pálya a karácsonyi vásár egyik attrakciója.

további zárt jégpályák

A XI. kerületben, a Sopron út 19. alatt található a BHG Jég, ami egész évben nyitva van. Nyáron ugyan nem borítja jég, de október óta nyitva van a Kőbányai WS Jégpálya is a X. kerületi Ihász utca 24. alatt. December 5-én nyitott a II. kerületi Marczibányi Sportcentrum jégpályája az azonos nevű tér 6. száma alatt. A szomszédos III. kerületben fellelhető az Óbudai Gepárdok hokicsapatának csarnoka a Kubik utcában. A Duna másik partján, Káposztásmegyeren, a Homoktövis utcában található az egész évben üzemelő Jégpalota, azaz Ice Center.  Az ESMTK pesterzsébeti jégcsarnoka a Zodony utcában, a Helsinki út Duna felőli oldalán található, szintén egész évben üzemel.