Különös új hobbija lett a BKK-nak, folyton-folyvást füvesített villamossíneket építenek a pályafelújítások során. Ezek szépek, zöldek, környezetbarátak és nem mellesleg elnyelik a villamosok okozta rezgést és zajt. Nem kell kertészmérnöknek lenni, hogy tudjuk, a lerakott földnek, fűszőnyeg ide vagy oda, ülepednie kell. 

Szóval NE HAJTSON RÁ!

A 444 közölte szombaton azt a képet, miszerint valaki megint telibe nyomta a dilipörgettyűt, és azt hitte, aszfaltkeménységű ott a föld. A Hengermalom úton hajtott rá a sínekre, majd amikor rájött, hogy „b**meg, ez süpped!", kitolatott belőle. Hasonló nyomokat a Szerémi úton is láttunk, de BKV-busz is hajtott már ilyen sínekre a Kőrösi Csoma úton, Kőbányán. Mi a tanulság?

Ne hajtson a füves vágányokra!

Közben csúcsra járatják a botrányt az Etele úton is, a Hengermalom úton érkező 1-es villamos majd itt fog végigzörögni az Etele térig. Zömmel füvesíttet vágányok lesznek itt is, de egyes lakók nem bíznak a rezgés- és zajvizsgálatokat végző, őket megnyugtató cégben – írja az Ittlakunk. Szerintük a fű majd kikopik a vágányok közül, és nem fogják pótolni. A terveket nem egyeztetik a lakókkal, zaj lesz, végső soron „akkor dől a panasz a nép részéről" – írja a kétségbeesett olvasó.

Ja, mielőtt elfelejtjük:

Ne hajtson fel, csak villamossal a füves vágányokra!