Durva vihar söpört végig Északnyugat-Magyarországon és Budapesten is, a várost az esti szép narancsos fények után nem sokkal érte el a zuhé. Jómagunk és olvasóink is ablakokat rezgető brutális mennydörgésekkel, villámokkal és nagy esőkkel találkoztunk. Ez meg ugye nem sűrű tapasztalat télen, már ha ez nevezhető télnek. Ahogy egy nyájas olvasónk fogalmazott:

 
19:48 óta három dörgést hallottam, Zuglóból azt hallottam, hogy villámlik, és ez december 20-án nem semmi (Érden is villámik, ezt most láttam).

Közben Zuglóból is érkezett egy mély tapasztalat:

Azt hittük, hogy földrengés, ugyanis annyira mélyről jövő és annyira morajló volt a hang... Aztán láttuk, hogy villámlik is... Nyilván ekkor egyértelmű lett, hogy vihar. Na de decemberben? :)))

Közben az Időkép Facebook-oldalán egy olvasói fotó szerint jég borította be az M1-est a vihar nyomán.

Pótlóbuszok közlekednek a 6-os villamos helyett a Petőfi híd budai hídfője és a Móricz Zsigmond körtér között – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán szombat este. A villamosok azért nem közlekedhetnek, mert a hirtelen lezúdult esővíz elöntötte az egyik váltót (este 11-től újra jár a villamos).

A vihar következtében autókra zuhant fák okoznak fennakadást a II. kerületi Kisrókus utcában és a XV. kerületi Drégelyvár utcában – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője késő este. Kisdi Máté elmondta, hogy a Kisrókus utcában három autó rongálódott meg, a Drégelyvár utcában pedig négy, nem sérült meg senki. A fővárosi hivatásos tűzoltók láncfűrész és daruskocsi segítségével dolgoznak a fák eltávolításán, a munkálatok ideje alatt forgalomkorlátozásra kell számítani az érintett utcákban.

Ön tapasztalt ilyesmit? Látott kóbor villámot? Fotózott tubát vagy tornádót? Juttassa el friss multimédiáját erre a címre!