Fellélegezhetnek a XI. kerületi, kelenföldi Hengermalom út környékén élők (és az arra közlekedők): a BKK leszedte a mindkét irányból behajtani tilos táblákat azon a szakaszon, ahova eddig csak a buszok és az építési forgalom hajthatott be az 1-es villamos bővítése miatt. Olyan szinten apró munkák vannak már csak hátra itt, hogy ráengedhették az autókat az útra, és a 103-as busz megállói is visszakerültek eredeti helyükre (csak már nem Nándorfejérvári út, hanem Szerémi út a nevük). Nézze meg galériánkat, aztán lejjebb görgetve elolvashatja, milyen változtatások történtek még.

Szóval következzenek a változások:

  • A legfontosabbat említettük: a Hengermalom út ismét járható, DE: megszűnt végleg a régi 2x2 sáv, csak egy-egy forgalmi sávot hagytak a két menetiránynak. A Sopron úton észak felől érkezők csak jobbra kanyarodhatnak, ez a kereszteződés és a Nándorfejérvári úti is jelzőlámpát és bónusz zebrákat kapott. Aminek örülhetnek a bringások, hogy kerékpársáv megy végig az új szakaszon.
  • A Prielle Kornélia utca újra végig kétirányú.
  • A Dombóvári út új egyirányúsított szakasza is megszűnt, és ismét rá lehet kanyarodni a Fehérvári útról (amin megszűnt a rövid kétsávos szakasz a dél felé vezető oldalon).
  • A Nándorfejérvári út Hengermalom és Hauszmann Alajos utca közti szakasza megint végig észak felé egyirányú.
  • Az Etele-Fehérvári utak kereszteződésében is van némi változás, a Hengermalom útról érkezők nem kanyarodhatnak balra a Fehérvárira.