Aki minden nap a HÉV-en utazik Békásmegyer/Szentendre irányába/irányából, az nap mint nap szemesülhet azzal, hogy még Budának is vannak elhanyagolt területei. Az egyik ilyen a deszkások és görkorisok birodalma, a Görzenál melletti terület is.

Az egyik oldalon a vízművek létesítménye és a Görzenál között nagy park található, amit a HÉV és az alsó rakpart is határol. Itt alapvetően nagy gond nem lenne, ha az a pár pad, amit ide telepítettek, használható lenne és nem lenne szétrohadva, valamint időnként összeszednék a szemetet. Oké, hogy ez nem egy frekventált, sokat használt park, de sok környékbeli biztos szívesen sétálna el ide, ha normális állapotokat találna.

A másik oldalon van a bringások szépen kialakított buckás-ugratós dirt-pályája, aminek a környéke szintén elhanyagolt, kupacokban áll a szemét a HÉV-vágányok mentén is. Egyszóval nem sokat kéne itt tenni, nem kellenének milliárdok, csak egy kis szemétszedés, gallyazás, parkfenntartás, és mindjárt Óbuda egyik legkellemesebb parkos vidéke lenne ez.