Nagy sikert aratott Túró Grófról, a XI. kerületi, Tétényi úti benzinkutat őrző-védő macskáról szóló képriportunk, hálistennek kaptunk innen-onnan jelzéseket arról is, hogy Túró nincs egyedül a díszmacskai szerepével.

Shell Mihálynak is saját Facebook-oldala van, bár azt nem tudni, melyik fővárosi kút a székhelye. A Dagadt becenevű nyakörves cirmosnak amúgy 88 ismerőse van a Facebookon, tehát korántsem olyan népszerű, mint Túró, bár a szépsége simán eléri az övét!

Ugyan nem Budapest, de azért megemlítjük a tatai benzinkút macsekját is. Az Ede nevű állat a Tata-Kelet kúton teljesít szolgálatot, a Macska.eu-n írt róla egy olvasó, aki a faszénen látta héderelni először. Ede amúgy nőstény, erre akkor jöttek rá, amikor lekölykedzett, gyorsan ivartalanították is, azóta pedig a kút dolgozói viselik gondját és fizetik a kajáját. Ja, Ede emlékeztet egy történelmi karakterre minket... (kép itt a macskáról).

Több kommentből is elcsíptünk infókat, például a XI. kerületben, az Irinyi József utcai benzinkúton is van egy nagy kandúr, aminek saját macskaháza és macskakertje van. A X. kerületben viszont egy kutya a Shell kutasainak kedvence.

Hallottunk a Pál-völgyi barlang büféjének saját macskájáról, akinek nagyon jó dolga van, ahogy a III. kerületi Bónyai Étterem háromlábú, befogadott házimacskájának is. A XVI. kerületben van egy állatorvosi rendelő, ott pedig Dr. Ördi, a fekete macska számít állandó lakónak. Olyannyira állandónak, hogy saját galériát is kapott a rendelő honlapján.

Frissítés: egyre globálisabbá válik a macskutasok gyűjteménye, most épp a fővárostól nem messze, az 51-es főúton Dunavarsánytól délre, a szigethalmi elágazás közeli kútról jelentett macskát olvasónk. Egy félszemű kandúrról van szó, amelyik a kútoszlop mellett várja a simogatásokat, és a kút dolgozói etetik. „Céges Cica egyik szeme egy nőstényért való küzdelemben veszett oda. A nőkkel csak a baj van" – írta (fonák módon) női olvasónk.