Majdnem átvert, de résen lévő olvasó küldött levelet az Ittlakunknak arról, hogyan próbálták kamuingatlanosok átverni a XI. kerületben. Egy nő ugyanis lakásokat nézegetett, ahova a párjával és kutyájával költözhetett volna. Február 18-án találta a lakás hirdetését az interneten: egy Etele úti panellakás volt az, egyből megtetszett neki, és egyik kolléganjőével odasiettek a munkahelyről. 

Egy ingatlanos nő várta ott őket, akinek az lehetett az első munkanapja, az égvilágon semmit se tudott a lakásról. Gyanús lett a sok SZÉP-kártyás matrica az ajtón, a logós törülközőt és a tartalék ágyneműt. Ekkor még megmagyarázták maguknak, hogy eddig biztos csak pár napokra adta ki a tulaj a lakást, de aztán kiderült a csalás: egy foglalási nyilatkozatot akartak velük aláíratni, aminél csak egy dolog volt, hogy hemzsegett a helyesírási hibáktól, de 240 ezer forint átadására kötelezte volna az aláírót a semmiért (se kulcs, se semmi). Nézze meg itt a nyilatkozatot!


Nagyobb térképre váltás

Kiderült, hogy egy apartmanokat pár napra kiadó cégé a lakás, és 3 napra kivették tőlük nemrég. És pont azok, akik kivették, elkezdték árulni a neten a lakást, így az apartmanos cég a rendőrséghez fordult, miután tudomást szerzett a majdnem átvert nőtől erről az egészről. Kiderült, hogy a semmit sem tudó ingatlanos nő is áldozat volt, sőt két pécsi diákból már pénzt is kisajtoltak egy Lágymányosi utcai lakásért a csalók.

A panaszos nő azt javasolja minden leendő bérlőnek, hogy maximum 1-2 havi kauciót fizessen a tulajnak, és csak akkor, ha ez a szerződésben is kaucóiként szerepel. Fontos még, hogy már a bejáráskor jelen legyen az ingatlanos mellett a tulajdonos is.

Kerestük az ügyben a majdnem áldozattá vált nőt és a rendőrséget is, cikkünket frissítjük, ha válaszolnak.