Mint megírtuk pénteken, ingatlanos csalók zavarnak be a nyugodt lakáskeresésbe a XI. kerületben, apartmanokat vesznek ki pár napra, majd hosszú távra akarják kiadni, és ehhez foglalópénzt beszedni a gyanútlan áldozatoktól. Újdonság, hogy végre a rendőrség is válaszolt megkeresésünkre, mégpedig a következőket:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csalás vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. Az ügy pontos körülményeinek feltárása a nyomozás feladata, jelenleg bővebb tájékoztatást nem kívánunk adni az ügyben. 

Közben ráadásul egy olvasónk is írt, de ő szerencsére nem hitt a csalóknak, íme a története. Szerinte először olyan szöveggel jöttek, hogy egy házaspárnak kéne a lakás, ezért kéne lefoglalózni. Ő nem tette, nagyon helyesen, sőt azóta talált másik albérletet is. 

„Azóta többször küldözgetik az e-maljeiket lakásokról, amiket le kéne foglalni. Mindig a XI. kerületben van, mindig jöhet kisállat és gyerek is, és mindig egy elég szépen felújított lakásról van szó 70-80 ezer Ft-ért" – fogalmazott olvasónk, aki szerint mindig kamu cég nevében írnak (vagy ha létezik is a cég, semmi közük hozzá).