Fáradt az Ember, ragad le a szeme, hétfő van. Leszáll a 41-es villamosról a Batthyány téren, ösztönösen viszi a lába le az aluljáróba. Aztán megtorpan a leengedett rács előtt és rájön:

Hát persze, még mindig nem jár a rohadt HÉV.

Hősünk nem adja fel persze, a padlóra ragasztott, igényesen elkészített útjelzőket követve ismét feljut a fényre, a tér flaszterjára. Itt azonban eltanácstalanodik, merre tovább? Egy kiegészítő tábla azt mutatja, a 39-es busz megállójából megy a H5-ös HÉV-pótló busz. 39-es busz, az meg mi? Tanácstalanul köröz az Ember a téren, sok a buszvégállomás itt. 

Talán sikerül

Hopp, csuklós busz érkezik, sprint! Az Ember örül, eléri a buszt, ami egyből indul a Margit híd, budai hídfő felé. A busz aztán egyből megtorpan, majd 10 km/óra sebességgel elvánszorog a hídig. Ekkor már borítékolt az elkésés a hivatalból, a főnök megint levon tízezret :(

Az Ember leszalad az aluljáróba, a HÉV peronjára, persze a HÉV az orra előtt megy el. Nincs mese, végig kell menni a peronon, a másik oldalon álló HÉV-hez. Azért még megkérdezi (háromszor) az ottani biztonsági embert:

- Innen indul a HÉV?
- Mi...?
- Innen indul a HÉV?
- Attól függ, hova mész...
- Békásra.
- Akkor a másik oldalról.

Fel a lépcsőn, át a tömegen, le a lépcsőn, el is éri a HÉV-et. Ekkor megfogadja, hogy másnap nem követi el azt a hibát, hogy ezzel az egésszel csessze el az életét. Másnap már úgy megy munkába, miután megetette Giancarlót, a macskáját, hogy tudja, vagy a 3-as metróval vagy a 61-es villamossal kerüli el a nem létező HÉV őskáoszát.

Ha ön is úgy érzi, megírná, milyen hatással van az életére a metrópótlás, a HÉV hiánya vagy a fonódó villamos építése, ne habozzon, írjon ide!