horoszkóp

Hidat tologatnak, lezárják a Budaörsi utat

MTI/velvet
MTI/velvet
2015.03.04. 21:30

Lezárják a Budaörsi utat a Pannonhalmi út és a Beregszász út között szombaton 23 órától vasárnap hajnali 5 óráig a Sasadi úti gyalogos felüljáró áthelyezése miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán. Az új Budaörsi úti csomópont építése miatt a Sasadi útnál lévő gyalogos felüljárót 20 méterrel a városközpont felé helyezik át – olvasható a közleményben. Emiatt március 7-ről 8-ra virradóra lezárják a Budaörsi utat a Pannonhalmi út és a Beregszász út között.

A Bozókvár utca és a Sasadi út a Budaörsi út melletti szakaszán zsákutca lesz. Mivel a Budaörsi út lezárt része helyett a környéken nem biztosítható megfelelő terelőút, már a lezárt útszakaszhoz vezető főbb útvonalakon is helyi lezárásokkal terelik el a forgalmat, így a BAH-csomópontnál, a Nagyszőlős utca-Karolina út csomópontban, a Balatoni úton az Egér út előtt és az M1-M7-es autópályák bevezető útja és az Egér út elágazásánál is lezárják a Budaörsi út felé haladó sávokat. Ezért a BKK azt kéri, hogy aki teheti, az Egér út-Andor utca-Galvani utca útvonalon közlekedjen.

Szombaton késő este és vasárnap kora reggel a gyalogosoknak a Dayka Gábor utcai gyalogoshidat ajánlják a Budaörsi úton, míg az éjszakai órákra kerítésekkel ideiglenes átkelőhelyet jelölnek ki. Hozzátették: a híd átemelése után várhatóan vasárnap hajnali 5-től nyitják meg a Budaörsi utat. A felüljárót csak a korlátok szerelése után, várhatóan reggel 8-kor adják át a gyalogosoknak, 5 és 8 óra között ismét a Dayka Gábor utcai felüljárót javasolják.

Közölték azt is, hogy a Budaörsi út lezárása miatt az arra közlekedő 88-as, 139-es, 150-es, 240E, 258A és 272-es autóbusz szombaton 23 órától az utolsó járatindulásig, míg a 908-as, a 940-es, a 941-es és a 972-es éjszakai busz szombatról vasárnapra virradóra módosított útvonalon jár.