horoszkóp

Mégis plázázhatunk majd vasárnap

2015.03.04. 15:37

Akinek a vasárnapja nem kerek egy jó kis shopping és plázázás nélkül, az most pezsgőt szisszenthet, ha nem is a legnagyobbat: az Origo szerint csak a 200 négyzetméternél kisebb üzletek nyitva tarthatnak majd a hét utolsó napján is. A Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége közölte az MTI-vel, hogy eleinte még arról volt szó, csak a mozival rendelkező plázák lehetnének nyitva, ez puhult fel a max. 200 négyzetméteres boltokra. Fontos még, hogy a tulajdonos vagy családi segítő dolgozzon a boltokban. Ráadásul így a mozi nélküli plázákból újabb négy tarthat nyitva.

089
Fotó: Martiskó Gábor / Dívány

Nem is tökölünk tovább, ezek a plázák szolgálják ki a vásárlókat mostantól vasárnap is Budapesten: Allee, Arena Plaza, Árkád (még egyeztetés alatt), Atrium Eurocenter, Campona, Corvin Plaza, Csepel Plaza, Duna Plaza, Family Center, Hegyvidék Központ, Lurdy Ház, Mammut, MOM Park, Pólus Center, WestEnd City Center. Egyetlen fővárosi pláza szívott csak nagyot, zárva marad az Europark a lista szerint.

Szombatonként viszont több pláza hosszabb ideig lesz nyitva és a plázaszövetség sem adta még fel, beszállnak az aláírásgyűjtésbe, hogy népszavazás legyen a kérdésről.