Kilométeres közleményt küldött szét a BKK, ami tényleg arról szól, hogy nem lesz Budán egy tapodtat aszfaltdarab, amin ne az ütvefúró dolgozzon majd a következő hetekben, hónapokban, (években). Március 21-én kezdődik a buli, mivel folytatódik a Széll Kálmán tér felújítása, átnézik garanciálisan a Margit hidat és felújítják a 4-6-os villamos pályáját az Aradi és Tátra utcák között. Nézzük, mi várható!

  • Március 21-én a 4-6-os csak a Blaha Lujza térig jár, a maradék szakaszon villamospótló buszok közlekednek.
  • 22-től május közepéig a 4-6-os csak az Oktogonig jár majd, pótló már a Király utcától indul. Éjjel 0-4 óra között az egész vonalon buszok járnak majd. Buszsávot is kijelölnek a pótlóknak, ezért az autósok is szívni fognak. Annyi könnyebbség lesz csak, hogy a jelzőlámpákat átprogramozzák, hogy az autósokat segítse.

 

  • Változni fog a 21-es és 21A, a 91-es és 191-es, a 16-os, 16A és 116-os nappali és a 931-es éjjeli járatok útvonala és menetrendje is.
  • Az autósoknak is résen kell lenni: március 21-től a Széll Kálmán tér Széna tér felé vezető két közúti sávját lezárják, a szűkületen csak 2x1 sávban lehet majd áthaladni, óriási dugók lesznek.
  • Március 26-tól a Várfok utca Vérmező és Csaba utcai közti szakaszát egyirányúsítják a Csaba utca felé.
  • A gyalogosoknak fontos, hogy 21-től megszűnik a Széll Kálmán téri lenti buszvégállomás melletti zebra, csak a Dékán utcánál lehet majd átkelni az úton.
  • A Margit híd budai hídfőjében jelentős lezárások lesznek: a hídról levezető oldalon a Széll Kálmán tér felé a Mecset utcai kereszteződésig csak 1 sáv áll majd a forgalom rendelkezésére, a Török utcából a Margit körútra kihajtók számára is.
  • A Margit utca–Mecset utcai szerpentinen a Margit híd felé haladóknak a Mecset utcán keresztül nem lesz elérhető a Margit híd, mivel a Margit körút előtti torkolatot a híd irányába lezárják. A Margit utcai szerpentinről a Rómer Flóris utca–Margit körút–Fekete Sas utca–Bem József tér–Lipthay utca terelőúton érhető el a Margit híd.
  • A Széll Kálmán tér felől érkezők a Margit hidat továbbra is 2 útvonalon érhetik el: a Margit körút–Tölgyfa utca–Margit körút útvonal torlódása esetén továbbra is javasoljuk a Tölgyfa utca–Fekete Sas utca–Bem József tér–Lipthay utca terelőútvonalat. A Margit körút Margit hídra vezető útpályáján a Tölgyfa utca és a Lipthay utca közötti szakaszon továbbra is csak 1 sáv járható.
  • A Keleti Károly utca–Margit körúti torkolatban ideiglenesen csak a bal oldali sávból lehet majd balra kanyarodni a Margit körútra, a jobb oldali sávból csak jobbra és egyenesen a Szász Károly utcába lehet majd továbbhaladni.
  • Az Árpád fejedelem útján a Fő utca felé menő buszok segítésére a Császár-Komjádi Sportuszoda parkolójának vége és az Üstökös utcai csomópont között a buszsávot a középső sávba helyezik, így a Fő utca felé tartóknak belső, az Üstökös utcába bekanyarodóknak a jobb szélső sávot kell választania.
  • A Nagykörút Jászai Mari tér és Dob utca közötti részén megállási tilalom lép életbe.
  • A Nagykörút Jászai Mari tér és a Dob utca közötti része mindkét irányban csak egy sávon lesz járható. A Margit híd felé a jelenlegi két sáv egyikén buszsávot alakítanak ki, az Oktogon felé ugyanakkor egy közös forgalmi sávon haladhatnak majd mind a buszok, mind az autósok. A Margit hídról érkező két sáv közül az egyiken egyenesen, a Szent István körútra lehet továbbhaladni, míg a másik csak a Balassi Bálint utca, illetve a Jászai Mari tér felé vezet.
  • A Nyugati téren lezárják a Teréz körút felől a Bajcsy-Zsilinszky útra vezető kanyarodó sávokat.

A 4-es metrónkat is elveszik

Eközben az Ittlakunk XI. kerületi kiadása arról ír, hogy a BKK Info oldala szerint március 28-29-én, azaz szombaton és vasárnap lezárják a 4-es metrót is. A hivatalos indok hatósági zárás. A lap szerint a pótláson is lehetne finomhangolni, ugyanis a pótlóbuszok gyakorlatilag a 7-es busz vonalán mennek majd végig.