Kegyetlen időket élünk. Fővárosunk, Budapest az I. világháborús lövészárok-hadviselés skanzenévé vált. Futóárkokon ugrálunk át, csak Mark-tankokkal közlekedhető, feltúrt utakon autózunk, csapatszállítónak álcázott buszokon zötyögünk. Budapest elesett. Több fronton még zajlik az ellenállás, minket is ez érdekelne leginkább. Melyik front érinti legjobban az ön életét, mi zavarja a leginkább, hol kell állóharcot vívnia a térnyerésért? A legzavaróbbra adjon 10, a kevésbé zavarókra 1 pontot!

19-41-es villamos + H5-ös HÉV

Az észak-déli budai tömegközlekedés verőere a 19-41-es villamos-H5-ös HÉV tengelye. Ebből most mindkettőn csonkítottak: a Clark Ádám téri alagút átszabása miatt csak idáig járnak délről a villamosok, a HÉV meg csak a Margit hídig. Ez azért túl nagy szívás ahhoz, hogy alacsony pontszámot kapjon, nem?

4-6-os villamos

Na ez nagyot fog ütni! Ez nem valami reklámszöveg, hanem a perzselő igazság. A 4-6-os villamos mától csonka útvonalon  jár az Oktogonig. Mi lesz így gyermekeinkkel? Nekik jobb sorsot szántunk, nem holmi villamospótló buszon való vergődést a dugóban. Tízest annak, aki ezt kitalálta!

A Margit híd környéki utcák lezárása

Török utca? Üstökös utca? Frankel Leó utca? Tölgyfa utca? Hagyjuk a fenébe, mindegyik vagy le van zárva, vagy egy sávon lehet átaraszolni rajta. Autós legyen a talpán, aki erre jön, ez maga a grandiózus halál. Ha önt ez nem zavarja, adjon 1-est rá, amúgy meg a másik irányba vigye az egerét!

A nagykörúti buszsáv

Persze, nyomjuk a tömegközlekedést, de hogy májusig egy sáv a buszoké a Szent István és a Teréz körúton? Na neeee! Hol fogok én menni a lakossági terepjárómmal, megint a síneken? Nincs az az Isten, tíz pontot adok erre az opcióra!

Átszállás a Széll Kálmánon

A Széll Kálmán tér jobban le van jelenleg bombázva, mint Rotterdam volt 1940-ben. Ennek megfelelően több járatot, főleg a villamosok vonalait kettévágtak. Ez főleg az 59-61-es villamosokat érinti, aki ezeken akar folyamatosan menni, annak minimum egy megállónyi távot le kell sétálnia. Ez nem állapot, repülhet a 10 pont!

Budai alsó rakpart

Persze, nem zárták le a Budai alsó rakpartot, de nem lehet a Rákóczi híd felől érkezve felhajtani a Margit hídnál. Nem, a Halász utcai felhajtó nem megoldás, onnantól csak araszolhat az ember. Adjon tízest, ha megrázta a veszteség és nagyokat kell emiatt kerülnie kocsival.

Budai felső rakparti bringaút

Ha ön biciklivel jár a budai oldalon melóba vagy akárhova, keserű szájízzel vehette tudomásul, hogy a fonódó villamos építése miatt nagy kerülőket és szlalomokat kell tennie az autók között, hogy a Batthyány tértől a Margit hídig jusson. És akkor ott van a Lánchíd és a Margit híd alatti bringaalagutak lezárása, nem egyszerű így a hidakra se feljutni. Nyomja ide a maximális pontszámot, ha megőrül ettől!

Budaörsi út

Az M1/M7 bevezetőjén megközelíteni Budapestet sose volt leányálom, de a Sasadi úti csomópont kiépítése miatt most rosszabb lehet a közérzet. Fejfájás, hányinger, erős szívdobogás a tünetei a reggeli ingázóknak, akik vállalják az itteni nagyhalált. Pedig a meló dandárja még hátra van. Tessék értékelni!

Csepel, Kossuth Lajos utca

A XXI. kerület ütőerének, a Kossuth Lajos utcának a felújítása is nagy macerával járhat, mégha helyette már meg is építették a tehermentesítő gerincút egy jelentős szakaszát. A Kossuth-ot márpedig faltól falig felpimpelik, emiatt viszont hosszú időre átszervezheti a napi rutinját egy csomó csepeli. Itt lakik vagy csak erre jár? Tele a hócipője? Klikkeljen bosszúból!

Déli pályaudvar

A budai vasút agya, a Déli pályaudvar is kiesett egy jóféle alagútomlás miatt, így itt is torkunkon akadhat a buszközlekedés. Ugyan indítottak vonatpótlókat és ott a 139-es busz is, ezekkel is könnyen beragadhatunk a dugóba az Alkotás utcában. Zavaró? Csapjon a tízesre!

Kis Rókus utca

Ha nem lenne elég a fonódó villamos, a Széll Kálmán és a Clark Ádám terek átépítése, itt van még az egykori Ganz-gyár bontása is. Ez önmagában nem zavarna senkit, viszont egy fontos menekülőutat lezártak miatta: a Kis Rókus utcát. Klikk a nagy pontszámokra, ha Rókus nélkül soha!

Németvölgyi úti körforgalom

A Németvölgyi és a Stromfeld Aurél utak kereszteződését eddig jelzőlámpa irányította, de vége a jó világnak. Hamarosan itt is körforgalmat alakítanak ki, azonban ez komoly érdeksérelmeket okoz majd. Nem a jelzőlámpalobbira gondolunk, hanem az egyszerű, keményen dolgozó kisaudisokra, akik sokat araszolhatnak majd emiatt. Önt is érinti e jogcsorbítás? Egérkattintással adjon hangot ennek!