Hétfő reggel dühös autósok sokasága állt a Széll Kálmán tér környékén, mert a BKK aznapi közleménye szerint a kivitelező illegálisan felbontott egy sávot. Még aznap megkerestük a BKK-t több kérdéssel, többek között a bontás felelősségét firtatva.

A közlekedési cég keddi válaszában azt írja, nem a tér felújításának része volt a Krisztina körúti bontás, hanem egy közműszolgáltató rendelte meg a munkálatot. A levél szerint a Krisztina körúti munkákat nem ugyanaz a cég végezte, ami a Széll Kálmán tér felújítását csinálja, de a két cég egyeztetett a munkálatokról. A Krisztina körúti bontásra csak vízjogi engedély volt, forgalomtechnikai kezelői hozzájárulás nem, így a sávot nem zárhatta volna le az itteni kivitelező. 

Eleinte erről nem is volt szó, csak amikor rájöttek, hogy az eredeti aláfúrásos technológiával nem tudnak célt érni, ekkor kellett az először elkerített, autók által nem használt területet kibővíteni és egy forgalmi sávot is lezárni.

6 helyett 10:30

Ez persze káoszt okozott, ráadásul a BKK nem is tudott a történtekről. A BKK munkatársa egy vasárnapi helyszíni szemlén bukkant rá a feltúrt szakaszra és hétfő reggel 6 óráig adott haladékot a kivitelezőnek, hogy visszatemesse a gödröt és ráengedje a kocsikat.

A kivitelező azonban jelezte, nincs elég anyaga a helyreállításhoz, így már a BKK Közutat is be kellett vonni a kacifántos történetbe. Azonban mivel csatornázási, fedlap-beépítési munkákról volt szó, azt a BKK Közút eszközök híján nem tudta elvégezni, így várni kellett a kivitelezőre, ami végül hétfőn 10:30-ra befejezte a munkát.

Hétfőn 11-kor a BKK vezetői is kimentek a helyszínre és felszólították a kivitelezőt, hogy legközelebb egyeztessen, mielőtt ilyen munkálatokat elkezdene. Mivel a történtek függetlenek a Széll Kálmán tér átépítésétől, nincs lehetőség kötbérezésre, ellenben a BKK a Közlekedési Hatósághoz fordult. Mint írják, „a cél nem a szankcionálás, hanem a hasonló esetek elkerülése".

Ami jó hír az egész szappanoperában, hogy mostantól sokkal sűrűbben ellenőrzik majd a BKK emberei a környéket. Hétköznaponként a reggeli és délutáni csúcs idején, illetve szombat reggel és vasárnap délután fogják ellenőrizni, minden rendben van-e.