A 25-27 fokos napsütéses melegben még azok is a parkokat keresik, akiknek teraszuk, erkélyük van otthon. Bár a napokban az idő legalább 10 fokkal hűvösebb lesz, a nyár kétségkívül megérkezett, és ezt muszáj kihasználni. Egyre több piknikes esemény kering a Facebookon, egyre több park telik meg emberekkel, összeszedtük, hova lehet menni – akár piknikezni – a hétvégéken.

Borfesztivál a Gesztenyéskertben

Budán a Jagelló út és a Csörsz utca között, a Gesztenyés kertben május 8-10-i hétvégén Budai Borfesztivál lesz, koncerttel. ha csak feleannyian mennek el, mint ahányan jelentkeztek erre az eseményre a Facebookon, akkor is több ezren lesznek.  

Ismét lesz Valyo! part

A Város és Folyó Egyesület évek óta felhívja a figyelmet arra, hogy nem használjuk ki eléggé a Duna partot. Idén (április 25-én) a figyelem felkeltésére a Lánchídnál kerekasztalbeszélgetés (??!) és kacsakődobó verseny mellett a Dunai Regatta versenyt használják ki a szervezők. Bár a Dunai Regatta eseményt azoknak ajánljuk, akik egyéjszakázni vágynak idegenekkel, és a Tinderen élik az életüket, viszont az esemény másik oldalát nézve, lehet függőágyakban henyélni a haverokkal a belváros közepén – ami nem elhanyagolható.

Ha csak piknikezni szeretne tömeg nélkül

Tömeg és prolishow nélkül is lehet élvezni a várost, elég nagy ahhoz, hogy aki nyugalomra és madárcsicsergésre vágyik, a barátaival egy pokrócon élvezze a napsütést. A Kopaszi gáton közvetlenül a Duna partot ajánljuk szeretettel. A Filozófiai Kert is jó választás a Gellért-hegyen, a Szépjuhásznénál pedig könnyen találni olyan rétet, ahol alig van ember – és még sütögetni is lehet. A Normafánál és a Tabánnál is több emberre lehet számítani, mint az említett helyeken, de korántsem annyira, mint ahányan a Margitszigeten lesznek a hétvégén. A tópartokat is érdemes megfontolni, a budakalászi Lupa-tó is alkalmas lehet a semmibe bámulásra.