Először csak a szürkeségre figyeltünk fel a szerkesztőségben, majd a jelenséghez hangok is társultak: megérkezett a szeles jégeső - ami egyébként nem volt váratlan, hiszen az Időkép levélben figyelmeztetett minket. A félperces videónkon jól látszik, hogy az emberek eltűntek az utcákról és az autók is a megszokottnál lassabban közlekednek a Flórián téri felüljárón. 

Ha ön is készített videót az özönvízről az ország bármely pontján, dobja át nekünk emailben, összegyűjtjük őket!

Kollégánk épp jókor ment ki a boltba, ezt nézze, milyen király volt!

Ha ez még nem lenne elég, a magyar celebritások is reagáltak erre a csodás időre. Bálint Antónia például képet is posztolt magáról, ahogy épp megúszta a dolgot. Mellesleg elég jó a dekoltázsa, itt megnézheti!

Gondolta volna, hogy Pécelen is vihar volt? Nos, olvasónk képei alapján volt, ráadásul nem is kicsi.

Alább már nem Pécel látható, hanem Budapest belvárosa!

A budapesti tömegközlekedést is remekül érinti amúgy az eső, a már napok óta teljes vonalon közlekedő 4-es 6-os Budán csak a Mechwart ligetig jár, mivel az eső lemost a sitthalmot. A többi helyen sem olyan parádés a helyzet, az összes forgalmi változást ide kattintva tudja ellenőrizni, mielőtt esetleg elindulha valahova.

Eddig több mint száz bejelentést kapott a fővárosi katasztrófavédelem a vihar miatt - tájékoztatta Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedden kora este az MTI-t.

Kisdi Máté elmondta, hogy főként az aluljárókat és a pincéket elöntő víz miatt kellett kivonulniuk.

A XI. kerületi Péterhegyi úton egy járművet kellett kimenteniük a tűzoltóknak az egy méter mély vízből. A XVI. kerületben pedig két házba is villám csapott; a házak teteje kigyulladt, de a tűzoltók eloltották a lángokat - tette hozzá.

A XXII. kerületben szintén egy autót kellett kimenteni a Jácint utcai aluljáróból, míg a VI. kerületben egy társasházat öntött el a víz - mondta.

Hozzátette, hogy a katasztrófavédelem megerősített ügyelettel várja a bejelentéseket, minden esethez kimennek.

Olvasónk közben bringával indult el az Andrássy úton, elég jó buli most arrafelé járni.