Önnel is előfordult már, hogy sietett valahova, ezért úgy döntött, metróra száll? Aztán a célállomáson vette észre, hogy bizony sikerült a lehető legtávolabb kerülnie a mozgólépcsőtől, így értékes perceket veszített, mire feljutott a felszínre? Vagy olyan megállóban kell leszállnia, ahol még sosem járt és nem akar eltévedni? Van egy jó hírünk: a minap nyakunkba vettük a várost - egészen pontosan a metróvonalakat -, hogy megnézzük: hol melyik ajtóhoz kell állnia, ha a lehető legközelebb akar lenni a mozgólépcsőhöz (vagy éppen a liftekhez). Az eredményeket kétféleképpen is mutatjuk: egyrészt infógrafikán, másfelől egy (mobilon is működő) generátorban, ahol 3 adatot megadva kiderítheti, melyik lesz az ön ajtaja!

Az infografikák

A fő koncepció az volt, hogy minden metróvonal más-más stílusban készüljön el. Az infógrafikák két végén láthatja az irányokat: a 3-as metró például éppen Újpest-Központ felé igyekszik. Példánál maradva a szerelvény hat kocsiból áll, mindegyiken 4-4 ajtóval, amelyek mellé/fölé odaírtuk, hogy melyik megállónál lesz majd ott a mozgólépcső. Akadnak olyan helyszínek (például a Deák Ferenc tér, ahol két metróra is átszállhat, illetve a Nyugati pályaudvar, ahol a Nagykörútra és a Westendhez is kijuthat), ahol több kijárat van, ezeket zárójelben jeleztük.

Mivel a Pillangó utcánál mindkét oldalról a Kerepesi útra jutunk (csak az Örs vezér tere felé egy felüljárót is meg kell másznunk), a megálló neve után nyilakkal jelöltük, hogy melyik irányban hova álljon. 

Itt alább mutatunk részleteket az infógrafikákból, hogy kaphasson egy kis ízelítőt a stílusokból. Ha pedig szeretné őket lementeni a telefonjára, akkor rájuk vagy a lenti linkekre kattintva megteheti.

M1 letöltéseM2 letöltéseM3 letöltéseM4 letöltése

GENERÁTOR

Ha nem szeretne a képekkel bíbelődni vagy úgy gondolja, sokáig tart, mire megtalálja azt a megállót, amit önnek kell, akkor jó hasznát veheti a generátorunknak. Mindössze azt kell beállítani, hogy melyik metróval menne, melyik irányba és hol szeretne leszállni. Ezután az alkalmazás kiírja, hogy a célállomás felől számolva hányadik kocsi melyik ajtajához álljon.

header
Metró leszálló generátor
Melyik metróval utazol?
Program betöltése...

Természetesen mivel - az általunk készített generátorral ellentétben - emberek vagyunk, lehet, hogy hiba csúszott a gépezetbe. Ha ilyet észlel, írja meg nekünk!