Támogatta a 2-es metróvonal és a gödöllői HÉV összekötése, valamint a rákoskeresztúri szárnyvonal kialakításáról szóló projekt megvalósításának koncepcióját keddi ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

A több mint 200 milliárdos összköltségű fejlesztés által érintett területen jelenleg 130 ezer ember él. A megvalósíthatósági tanulmány szerint közülük 40 ezer utas számíthat érezhető menetidő-csökkenésre.

A metró- és a HÉV-rendszer összekötésével valamilyen formában megszűnhet az átszállási kényszer Budapest számos városrésze felé. Továbbá a H8-as HÉV vonalán a mértékadó követési idő csökken, az Örs vezér terei átszállást is számítva 15 perc menetidő-megtakarítás várható Gödöllő és a Déli pályaudvar között, a menetidők jellemzően körülbelül 30 százalékkal csökkennének. A két vonal összekötésének pontos módjáról, akár a teljes vonalon használható, hibrid szerelvények használatáról később dönthetnek.

A projekt részeként az Örs vezér terén és a megállóhelyek környezetében a tér rendezésére is lehetőség nyílik. A rendszer révén az autóforgalom is csökkenhet.