Alföldi Róbert nyitja meg a 20. Budapest Pride Fesztivált július 3-án, pénteken, a margitszigeti Holdudvarban – derül ki a szervezők közleményéből.  A rendezvénysorozat idei mottója, 20 esztendőnk hatalom, amely

egyszerre jelent visszatekintést a két évtizedes hazai leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) hagyományokra, és egyszerre hangsúlyozza, hogy a közösség ereje, önszerveződése és jelenléte lehet csak út a jogegyenlőség és társadalmi igazságosság felé.

A fesztivál tíz napig tart, összesen hatvan rendezvénnyel, köztük a szivárványcsaládok napja, sportesemények, filmvetítések és beszélgetések. „Például arról, hogy szabad-e provokálni a Pride-on. A fesztivál legnagyobb és legismertebb eseménye, a Budapest Pride Felvonulás július 11-én szombaton fél 4-kor kezdődik.”

A pénteki megnyitón beszédet mond még D. Tóth Krisztina újságíró, Léderer András nemzetközi kapcsolatok szakértő, Kapronczay Stefánia, a Társaság a Szabadságjogokért Egyesület ügyvezető igazgatója, valamint Nagy Szilvia, a Szivárvány Misszió Alapítvány elnöke. 

Az eseményen átadják a Háttér Társaság díját és fellép Bocskor Bíborka énekes, Kulka János színész és Dunajcsik Mátyás költő is, az ünnepséget Fullajtár Andrea színész vezeti.