Azt írja a honlapján az óbudai önkormányzat, hogy az utóbbi néhány héten sok bejelentést kaptak a Bécsi úti Átrium Eurocenter Kertmozi miatt, mert hangos. „A kertmozi közvetlen közelében található lakópark lakói a késő éjszakába nyúló, és ezért igen zavaró, pihenésüket és családjuk nyugalmát nagymértékben befolyásoló, kertmozi által kibocsátott zajra panaszkodnak” – fogalmaz a Csend legyen! című közlemény.

Aztán leírják, hogy egyébként nincs jogosultságuk bevonni a kertmozi működési engedélyét, „azonban a lakosság védelme érdekében” végeztettek egy zajkibocsátási vizsgálatot, még júniusban, és kiderült, hogy a kertmozi hangosabb, mint szabadna. Ezért Bús Balázs polgármester maga jelentette be a Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya felé a problémát.

„Felszólítjuk a kertmozi üzemeltetőjét, hogy az óbudai polgárok jogai, különösen a pihenéshez való joguk érvényesülése érdekében tartsa be a vonatkozó előírásokat, és azonnali hatállyal szüntesse meg a kertmozi lakosságot zavaró üzemelését! Bús Balázs polgármester elvárja az illetékes Pest Megyei Kormányhivataltól az azonnali intézkedések megtételét az óbudai lakosság nyugalma érdekében” – zárul a közlemény.