Durva, mi?

Ne aggódjanak, legközelebb arról fogunk írni, mit szeretnek nagyon az idelátogató külföldiek. De ha úgy véli, hogy valami fontos kimaradt ebből a gyűjtésünkből, okvetlenül írja meg nekünk!

Olvastunk egy vicces cikket arról, hogy olyan nevezetességeket, mint a Tádzs Mahal, az Eiffel-torony, vagy a Stonehenge, mennyire szidnak a turisták olyan, utazóknak szóló oldalakon, mint a TripAdvisor, vagy a Yelp vonatkozó részei. Míg néhol egészen viccesek az értékelések, néhány jogos észrevétel is van (most nem arra gondolunk, hogy a Stonehenge igazából csak egy csomó kő), úgyhogy megnéztük, Budapest látványosságszámba menő helyeiről mit írnak azok, akik szerint szörnyű idejönni.

Halászbástya

A legtöbb kommentelő azt emeli ki, hogy felesleges volt belépőt fizetnie a Halászbástyára, mert a budai vár más részeiről is lehet ugyanazt látni mint onnan. Tök igazuk van, de az azért vicces, hogy sérelmezik: tulajdonképpen ott csak járkálni lehet, mást nem. Igen, egy bástya erről szól, nagyjából. Ugyanakkor sokakat idegesít a rettenet hosszú sorbanállás, mert a csoportjaiknak jegyet vásárló idegenvezetők megelőzik őket, ami érthető. Ahogy ez a kirohanás is: egy turista kesereg, hogy milyen rossz volt az étel, amit marha drágán evett ott.

Gellért fürdő

Ha már evés, folytassuk valami undorítóval! A legtöbb negatív értékelést ezen az oldalon a Gellért fürdő kapta meg. Rövidre zárjuk: mindenki szerint iszonyú mocskos. Ha jó a gyomra, részletezzük is: egy július 2-ai, vagyis alig két hetes értékelés szerint napközben biztosan nem takarítanak, mert a padlót másfél centis szutyok borítja, amiben kosz, haj és víz elegyedik. A koszt más is felveti, örvendezve, hogy nem masszíroztatta meg magát a mocsokban, miközben a masszázságyak mellett folyamatos a jövés-menés. Meg úgy általában mindenhol. Amitől egy kicsit liftezik most a gyomrunk: akadt, aki a romlottej-szagú Kleopátra-fürdőjében lábkörmöt talált.

Más azt sérelmezi, hogy milyen undok volt a személyzet, egy vendégtől kellett megtudniuk, egyáltalán merre menjenek, és leüvöltötték a fejüket, mert bementek egy olyan medencébe, amiről nem tudták, hogy nincs oda jegyük. Jó, még egy utolsót: a Szovjetunió él című bejegyzésében egy férfi azt írja, a fia elkavarta az öltözőszekrénye kulcsát, és órákig várakoztatták őket. Biztos nem bánta, addig is élvezhette a belső medencét, ami jéghideg, és a külsőt, ami dzsuvás! (Nem mi mondjuk, ők.)

Király fürdő

Nincs mit szépíteni, a turistákat itt nem a körülmények, inkább a magyarok undorító viselkedése zavarja. Ezt az urat például az, hogy a gőzfürdőben a szomszédja először köpött egy rettentőt, majd kifújta az orrát, és ahogy kimenekült, egy lelkesen tapizó párba botlott. Sorstársa egy évvel korábban még csak azon hőzöngött, hogy nem működött az öltözőszekrénye, na de milyen hosszan!

Parlament

Itt az utazók főleg azt sérelmezik, hogy a túrák rosszul szervezettek: jegyet venni sok idő, a jegyszedők maflák és undokok. De ha megkapják a jegyet, akkor meg kiderül, hogy elég kevés helyre mehetnek be, minden teremben egyszerre több csoport van, és mivel az idegenvezetők egyszerre beszélnek, nemigen érteni semmit. Van, aki szerint rövid a túra, kevés dolog kerül szóba, és ha a turisták kérdései vannak, arra az idegenvezetők nem szeretnek válaszolni. 

Memento park

Ez a torontói úr kiborult azon, hogy elment a világ végére, és ott volt egy csomó szobor, amelyekről semmilyen módon nem jelezték, hogy mit lehet tudni róluk. Teljesen igaza van,és nem is ő szívta meg legjobban. Hanem ez az illető, aki még taxira is költött, és negyedóra alatt mindent megtekintett. Micva szerint pedig még a szobrok is szarok, ahogy vannak. 

Váci utca

Jó, lássuk be, ezt tényleg nehéz kimagyarázni. Van egy utcánk, ahol főleg turistákra próbálnak rásózni hungarikumizált vackokat, marha drágán, és óriási a tömeg. Hogy, hogy nem, ezt a turisták is így látják. Érdekesség: még idén tavasszal is volt ember, akit a külföldiekre cápázó csaló nők vettek le sok pénzzel, Váci utcai étteremben. Itt hívnánk fel mindenki figyelmét, aki a sétálóutcában vendéglátózik, hogy szokjanak már le a vendégek erőszakos behívogatásáról, mert nemcsak a helyiek, hanem ők is gyűlölik.